Ciutacu a sesizat CNA că Radu Moraru l-a acuzat că a "ciordit" şi a instigat la arestarea sa

Victor Ciutacu, redactorul-şef al Jurnalul Naţional, a sesizat, marţi, CNA, cu privire la Radu Moraru, care în emisiunea "Naşul", difuzată luni seară la B1 TV, a spus despre "Victoraş" că ar fi "ciordit" şi i-a precizat premierul Emil Boc că "nişte băieţi de ăştia" trebuie "arătaţi cu lanţuri".

193 afişări
Imaginea articolului Ciutacu a sesizat CNA că Radu Moraru l-a acuzat că a "ciordit" şi a instigat la arestarea sa

Ciutacu a sesizat CNA că Radu Moraru l-a acuzat că a "ciordit" şi a instigat la arestarea sa (Imagine: Mediafax Foto)

Emisiunea "Naşul" a fost difuzată pe postul B1 TV, luni,începând cu ora 20.00. În emisiune, Radu Moraru i-a avut invitaţipe Codrin Ştefănescu, Andrei Ujică, Irina Margareta Nistor, EmilBoc şi George Roncea.

În timpul discuţiei cu premierul Emil Boc, moderatorulemisiunii, Radu Moraru, a făcut referire la Victor Ciutacu, pe carel-a numit în emisiune "Victoraş". Radu Moraru a spus despreredactorul-şef al cotidianului Jurnalul Naţional că a"ciordit".

"Păi presa de astăzi, unii ziarişti din presă, sunt maisecuristici decât securiştii ăi mai răi. E adevărat, nu mai dau cubâta, acum dau cu scrisul şi lovesc poate zeci de mii de oameni.N-aţi văzut, Patapievici (H-R Patapievici, preşedinteleInstitutului Cultural Român, nr.) a ajuns cel mai înjurat om. N-amvăzut să fie înjurat un fost bandit care a ciordit, l-am văzut peunul Victoraş, care a lucrat cu Omar Hayssam şi cu Muşetescu.Victoraş, bă tati, voi aţi ciordit acolo, aţi privatizat, ce aţifăcut, vă întreb şi eu? Spune-ne despre ălea, lasă tu părerile talepolitice. Cum e posibil? Acolo ne ocupăm noi de curăţenia asta.Domnul Emil Boc, ocupaţi-vă puţin de curăţenia în zona aia, maimultă fermitate. Vrem nişte băieţi de ăştia arătaţi cu lanţuri", aspus Radu Moraru.

Şi în timpul discuţiei cu George Roncea, Radu Moraru a făcutreferire la Victor Ciutacu, spunând din nou că a avut legături cuOmar Hayssam şi cu Muşetescu, despre acesta din urmă spunând căeste unul dintre cei care au "privatizat bucăţi importante, hălcidin România".

"Vă spuneam de acel tânăr. Care sigur, nu e tânăr, că omul etrecut de o vârstă, dar are chipul lui angelic, şi e vorba de unbăiat, îi spunem Victoraş. Care repet, am spus-o de multe ori, emicuţ, e un ... mic, nici nu ştiu cum să-i spun. Dar când îl vezicum îşi expune marile idei, când îl vezi cât e de supărat, când îlvezi cum emite el pretenţii, cu emite el analize legate de unii lacare nici n-ar trebui să se uite. L-am văzut deunăzi cum vorbea eldespre Ion Cristoiu. Nişte nenorociri, ca să spun aşa. Ei bine,băiatul ăla a lucrat cu Muşetescu. Muşetescu a privatizat bucăţiimportante, hălci din România. Muşetescu este PSD-ist, asta e,trebuie să îşi asume. Muşetescu a lucrat cu Omar Hayssam. Băiatulăsta a lucrat şi el pe acolo, că era şef de gentuţe, îi căra geantalu' ăsta. Deci domne, până nu face spovedania, ce furăciuni s-auîntâmplat în timpul mandatului său, ce s-a dat, cui s-a dat, cumpoate să vină el să se dea mare ziarist? Mai avea puţin şi spuneacă e mai mare decât Tucă de 7 ori. Mai avea şi spunea că el faceziarul Jurnalul Naţional, că el centrează el dă cu capul. E tottimpul cel mai bun, cel mai grozav. Băi Victore, dă-o încolo. Ziîntâi ce e cu tine şi după aia te pui în rând cu ceilalţi, că eştimare ziarist", a spus Radu Morar.

De cealaltă parte, Victor Ciutacu i-a trimis o plângere, marţi,preşedintelui CNA, Răsvan Popescu. În sesizare, Ciutacuroagă CNA să analizeze declaraţiile făcute despre el de RaduMoraru în emisiunea "Naşul" şi să decidă dacă, înconformitate cu legislaţia în vigoare, spusele lui Moraru îilezează sau nu demnitatea şi imaginea.

Victor Ciutacu a declarat pentru MEDIAFAX că nu a fost invitatde postul B1 TV să-şi prezinte punctul de vedere în legătură cuafirmaţiile lui Radu Moraru, aşa cum prevede legislaţiaaudiovizuală în astfel de cazuri. "Evident că n-am fost. Se pare caRadu Moraru bănuieşte că afirmaţiile lui sunt axiomatice. Îldezamăgesc: nu sunt, va trebui să le probeze", a spus VictorCiutacu.

Totodată, redactorul-şef al cotidianului Jurnalul Naţional adeclarat că nu a solicitat postului B1 TV un drept la replică. "Nue nici prima şi bănuiesc că nici ultima oară când sunt acuzat decorupţie de Radu Moraru fără nici o probă, dar e o premierăinstigarea în direct la arestare, cu premierul în studio. Într-unstat de drept, acuzatorul probează, nu acuzatul se disculpă. Ce săscriu în dreptul la replică? N-am furat şi nu-mi doresc să fiuarestat?", spune Ciutacu.

El a precizat că se adresează, "pas cu pas, instituţiilorstatului de drept, aşa funcţionează democraţia". "Pentru că-şiînchipuie că face un serviciu preşedintelui Băsescu şi partiduluicare-l susţine. Afirmaţiile le face fiindcă ori e iresponsabil, orie rău-intenţionat, ori doreşte cu orice preţ să se pună la remorcaaudienţei «Sintezei zilei» (emisiune difuzată de postul Antena 3,nr.). Nu mă aştept neapărat să fie parte a unui plan dediscreditare a principalilor adversari din media ai lui TraianBăsescu. Nu fiindcă acest plan n-ar exista, ci pentru că nu-l credîn stare să se ridice la înălţimea unei asemenea misiuni", a maispus Victor Ciutacu.

Contactat de MEDIAFAX, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, adeclarat că a primit sesizarea. "O să o dau în lucru, se va face unraport de monitorizare, iar când va fi gata va intra în şedinţaCNA", a spus Răsvan Popescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici