Ciutacu: Nu e niciun neadevăr în spusele mele la adresa Elenei Udrea

Victor Ciutacu a declarat pentru MEDIAFAX că nu e niciun neadevăr în spusele sale de la emisiunea "Vorbe grele", referitoare la ministrul Turismului Elena Udrea şi la manifestările organizate de Zilele Marin Sorescu şi o acuză pe Udrea că nu a dat curs repetatelor sale invitaţii la emisiune.

29 afișări
Imaginea articolului Ciutacu: Nu e niciun neadevăr în spusele mele la adresa Elenei Udrea

Ciutacu: Nu e niciun neadevăr în spusele mele la adresa Elenei Udrea (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru respectiva ediţie a emisiunii, Antena 2 a primit somaţie de la CNA în şedinţa de marţi, pe motiv că au fost formulate "acuze nefondate" la adresa Elenei Udrea.

"Remarc faptul că, mai nou, preşedintele Băsescu încearcă să-mi închidă gura prin intermediari. Mă refer la doamna pe care a pus-o ministru (...) şi la oamenii săi din CNA (care mă judecă-n lipsă, ca regimul Ceauşescu pe Belodedici). Nu e niciun neadevăr în spusele mele (există documente oficiale care atestă cheltuirea sumei de patru miliarde lei vechi pentru organizarea evenimentului) şi mă distrează că nişte oameni care se presupune că au capul pe umeri au ajuns să legitimeze umorile doamnei Udrea prin a susţine cu o seninătate uluitoare că marea crăpelniţă a costat, pe vreme de criză, «numai» 700 milioane lei vechi", a precizat Ciutacu.

De asemenea, acesta spune că Elena Udrea nu a fost deranjată de faptul că nu a beneficiat de drept la replică în emisiunea "Vorbele grele", ci de un material scris pe blogul său personal.

"Nu faptul că n-a avut punct de vedere la mine-n emisiune o mână-n luptă pe Elena Udrea, ci materialul extrem de acid pe care l-am scris pe blogul meu personal (cu privire la referirile obraznice şi generalizatoare pe care domnia sa le-a făcut la adresa tuturor angajaţilor trustului Intact) şi împotriva căruia nu s-a inventat încă un CNA al internetului pe care să-l controleze", declară Ciutacu.

De asemenea, el precizează că Elena Udrea nu a onorat invitaţiile sale de a participa la emisiune.

"Dacă ar fi dorit să se manifeste la «Vorbe grele», ar fi onorat, asemeni colegilor săi de partid, măcar una dintre repetatele mele invitaţii şi nu m-ar fi pus în postura penibilă de a-mi căuta de urgenţă, în ultima clipă, alţi invitaţi fiindcă nu-şi respectă promisiunile făcute", spune jurnalistul.

El avertizează că nu-i va putea oferi niciodată Elenei Udrea asigurări prealabile că nu o va deranja în emisiune.

"Dar, din păcate pentru doamna Udrea, nu voi putea să-i ofer niciodată suficiente asigurări prealabile că n-o voi deranja în emisiune. Fiindcă, spre deosebire de «siderata» doamnă Narcisa Iorga, eu n-am fost niciodată salariat al Partidului Democrat Liberal şi sper să nici nu ajung vreodată în această postură penibilă, fiindcă n-aş avea obraz să-mi sun foştii colegi de breaslă şi să le cer să-mi invite superiorii la televizor", mai spune Victor Ciutacu.

El declară că nu-l intimidează "nici frustrările domnului Băsescu şi nici băgarea-n seamă a doamnei Udrea".

"Atât timp cât în ţara asta se va putea vorbi liber, o voi face, cu toate riscurile care decurg din atitudinea mea", a conchis Ciutacu.

Victor Ciutacu a făcut aceste declaraţii ca reacţie la faptul că CNA a somat public, marţi, Antena 2 pentru emisiunea "Vorbe grele" pentru "informare incorectă", Consiliul analizând şi o adresă a Ministerului Turismului în care se reclamă că, în emisiuni de la Antena 2 şi Antena 3, au fost făcute "acuze nefondate" la adresa Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici