Clasificare modificată pentru filmul Mary Poppins, din cauza ”limbajului discriminatoriu”

  • Consiliul britanic de clasificare a filmelor (BBFC) a modificat clasificarea pentru ”Mary Poppins”, filmul clasic cu Julie Andrews, pe motiv că acesta conţine "limbaj discriminatoriu".
  • Filmul din 1964 a fost reclasificat de la U, care înseamnă universal, la PG, pentru îndrumare parentală.
2888 afișări
Imaginea articolului Clasificare modificată pentru filmul Mary Poppins, din cauza ”limbajului discriminatoriu”

Clasificare modificată pentru filmul Mary Poppins, din cauza ”limbajului discriminatoriu”

În film, un termen considerat ”dispreţuitor” al europenilor la adresa unor popoare din sudul Africii este folosit pentru a se referi la ”coşarii cu faţa plină de funingine”, relatează BBC.

Filmul a câştigat cinci premii Oscar în 1965, inclusiv pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun cântec.

"Cel mai recent, filmul ne-a fost prezentat din nou în februarie 2024 pentru o altă relansare în cinematografe, iar noi l-am reclasificat PG pentru limbaj discriminatoriu", a declarat un purtător de cuvânt al BBFC. Este vorba despre termenul ”hottentots” (hotentoţi în traducere în română).

Dicţionarul Oxford al limbii engleze arată că termenul, care se referea la popoarele Khoikhoi şi San, este "în general considerat atât arhaic, cât şi ofensator".

BBFC a declarat că cercetările sale privind rasismul şi discriminarea au arătat că o preocupare cheie pentru oameni, în special pentru părinţi, a fost "potenţialul de a expune copiii la un limbaj sau un comportament discriminatoriu pe care aceştia îl pot considera stresant sau îl pot repeta fără să realizeze eventuala ofensă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici