Claudiu Săftoiu: TVR 3 va promova, alături de MADR, ruralul agricol, cultural şi turistic

TVR 3 va promova, alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ruralul agricol, cultural şi turistic, spune Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române, într-un comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

191 afișări
Imaginea articolului Claudiu Săftoiu: TVR 3 va promova, alături de MADR, ruralul agricol, cultural şi turistic

Preşedintele TVR, Claudiu Săftoiu şi ministrul Agriculturii Daniel Constantin (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, preşedintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, au semnat miercuri un protocol de cooperare între cele două instituţii. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Produse şi Echipamente pentru Agricultură, INDAGRA 2013.

Televiziunea Română şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale urmăresc astfel derularea de proiecte comune, prin realizarea unor emisiuni şi evenimente în parteneriat. Scopul comun al acestui protocol este informarea societăţii româneşti, în ansamblu, dar cu preponderenţă a comunităţilor rurale şi a comunităţilor locale mici şi mijlocii.

"Prin colaborarea cu MADR, ne propunem informarea publicului, în special din zonele rurale, punând în valoare potenţialul uriaş pe care îl au studiourile teritoriale TVR în comunităţile locale", declară Claudiu Săftoiu, preşedintele-general al TVR.

"În plus, vrem să punem accent pe elaborarea unui nou concept pentru TVR 3, care să devină o expresie a mediului rural, a conservării spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, dar şi de actualitate şi de societate rurală", mai spune Claudiu Săftoiu.

Conform protocolului, TVR va transmite programe de televiziune ce au ca scop cunoaşterea şi informarea comunităţilor locale, a zonei rurale şi a publicului interesat în scopul dezvoltării acestor comunităţi, comunicarea politicilor naţionale şi europene din domeniul agricol, dialogul cu fermierii, dar şi cu oamenii care desfăşoară activităţi în sectoarele conexe.

Claudiu Săftoiu şi-a prezentat planurile privind transformarea TVR 3 într-o televiziune dedicată zonelor rurale, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX şi publicat în 25 ianuarie 2013.

"(...) intenţionez ca anul acesta să punem din ce în ce mai mult accent pe elaborarea unui concept de nişă pentru TVR 3, care să se poată dezvolta spre rural şi agricultură, conservarea spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, muzical, dar şi de actualitate şi de societate rurală, în aşa fel încât TVR 3 să devină o expresie a dimensiunii rurale a României, în genul producţiei «Viaţa satului», nu numai duminica, ci 24 de ore din 24. Este o nişă pe care s-ar putea poziţiona acest canal, tocmai pentru că România «trăieşte» întotdeauna la oraş, iar media audiovizuală în general acordă un interes prioritar mediului urban, capitalelor regionale şi mai puţin României profunde. Este un proiect pe care îl ambiţionez la modul personal, apreciind că poate fi urmat, tocmai spre beneficiul cuplării satului românesc, regiunilor, comunităţilor româneşti la un punct cardinal media", a spus, în interviu, Claudiu Săftoiu.

El a mai spus că proiectul de repoziţionare a TVR 3 face parte parte din "obiective pe termen scurt şi mediu" pe care le are în vedere, în mandatul său. "Totul depinde de cum vom reuşi să intrăm, de la 1 martie, într-un nou tip de abordare a producţiei de televiziune şi de consensul atât de necesar al Consiliului de Administraţie (al TVR, n.r.) pentru orice proiect", a mai spus Claudiu Săftoiu.

TVR 3, o televiziune generalistă centrată pe reflectarea evenimentelor de interes regional, a început să emită pe 10 octombrie 2008, fiind lansată pe vremea când preşedinte-director general al Televiziunii Române era Alexandru Sassu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici