Clubul Român de Presă anunţă începerea înscrierilor pentru premiile CRP pe 2007

Clubul Român de Presă (CRP) a anunţat, miercuri, începerea înscrierilor la cea de-a noua ediţie a Premiilor CRP, care se vor putea face până în 25 aprilie, urmând ca Gala de premiere să aibă loc la 22 mai.

88 afișări
Imaginea articolului Clubul Român de Presă anunţă începerea înscrierilor pentru premiile CRP pe 2007

Clubul Român de Presă anunţă începerea înscrierilor pentru premiile CRP pe 2007

Perioada de înscrieri pentru ediţia din acest an a Premiilor CRP este 2 - 25 aprilie, Gala Premiilor CRP urmând să aibă loc la 22 mai.

Anul acesta, Clubul Român de Presă va acorda 24 de premii, dintre care 23 de premii sunt destinate jurnaliştilor şi un premiu societăţilor locale de presă.

Conform regulamentului de concurs, materialele înscrise trebuie să fi fost făcute publice în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2007, prin unul din mediile naţionale, regionale sau locale de agenţie de ştiri, presă scrisă, online, radio sau televiziune.

În premieră la ediţia a noua, CRP va acorda un Premiu pentru Campanii de Responsabilitate Socială, destinat activităţilor de responsabilizare civică desfăşurate de jurnalişti prin intermediul societăţilor de presă. De asemenea, Clubul acordă şi anul acesta un premiu pentru activitatea societăţilor de presă din România – un Premiu de Excelenţă destinat exclusiv societăţilor locale de presă. Pentru fiecare din aceste premii se vor face trei nominalizări şi se va acorda un singur premiu.

CRP continuă să acorde Mari Premii pentru activitate jurnalistică de excelenţă într-unul dintre domeniile: jurnalism de agenţie, presă scrisă, radio sau televiziune. Marile Premii constau într-un trofeu unicat şi 10.000 lei şi sunt oferite de societăţi de presă membre ale CRP. Nominalizările pentru Marile Premii sunt făcute de reprezentanţii juriului şi nu presupun procedură de înscriere. Câştigătorii Marilor Premii se aleg dintre jurnaliştii înscrişi în concurs, la oricare dintre secţiunile dedicate lor.

CRP acordă, anul acesta, următoarele premii: Ştire de agenţie; Editorial, presă scrisă; Reportaj-anchetă, presă scrisă; Anchetă, presă scrisă; Caricatură de presă; Fotografie de presă; Emisiune de ştiri radio; Reportaj radio; Talk-show radio; Emisiune de ştiri TV; Reportaj - anchetă TV; Talk-show TV; Jurnalism economic; Jurnalism cultural; Jurnalism sportiv; Jurnalism de ştiinţă; Interviu; Jurnalism online; Jurnalism de mediu.

"Premiile CRP au fost întotdeauna aşteptate cu interes de comunitatea jurnalistică, dovadă că numărul de înscrieri a sporit de la an la an. Este un eveniment organizat de oameni de presă pentru oameni de presă. Un premiu al CRP este o distincţie dorită pentru palmaresurile personale. O spun ca ziarist care întâi a privit de pe margine competiţia, apoi a concurat şi a obţinut, din a doua încercare, o nominalizare la una din secţiuni. Dacă, prin forţa împrejurărilor, nu aş fi ocupat, temporar, poziţia de preşedinte al CRP, aş fi concurat şi la această ediţie", a declarat pentru MEDIAFAX Indira Crasnea, preşedintele interimar al CRP.

"Cum trec prin situaţia de a face parte, la această ediţie, dintr-un juriu de secţiune, nu îmi rămâne decât să-i îndemn pe colegii jurnalişti, de această dată de pe cealaltă parte a baricadei, să vină şi să concureze cu inima uşoară, pentru că avem jurii de calitate. Ştiu, nu putem pleca toţi cu nominalizări şi premii, dar importantă rămâne experienţa concursului. Pentru mine, toţi cei care-şi vor încerca forţele la Premiile Clubului, sunt câştigători, datorită determinării de a participa la competiţie", a mai spus Indira Crasnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici