Cluj: "Autobahn", un spectacol de teatru jucat şi vizionat în maşini în mers, prezentat la TIFF

Spectacolul "Autobahn", o piesă de teatru de tip roadmovie care va fi jucată în mai multe maşini ce vor circula prin municipiul Cluj-Napoca şi va putea fi vizionată de publicul aflat în aceleaşi autoturisme, va fi prezentată, în perioada 6-10 iunie, în cadrul TIFF, transmite corespondentul MEDIAFAX.

22 afișări

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în perioada 6- 0 iunie, clujenii vor avea posibilitatea să experimenteze un spectacol de teatru inedit.

"Actriţa şi regizoarea Mihaela Sîrbu te provoacă, prin «Autobahn», la un alt tip de experienţă teatrală. O piesă într-o maşină, un adevărat roadmovie teatral. Mai mult decât montarea unei piese, un experiment artistic şi socio-cultural. O călătorie amuzant-voyeuristică cu maşina, accelerată de drame tulburătoare şi momente de comedie neagră. O ieşire din obişnuita convenţie dramatică pe care o presupune orice spectacol de teatru", se arată în comunicat.

Astfel, începând din 6 iunie, timp de cinci seri la rând, şase maşini în care se joacă piesa într-un act, semnată de Neil LaBute, vor porni, la ora 20.30, din parcarea din faţa Teatrului Maghiar spre diverse locuri din Cluj.

Fiecare maşină va găzdui trei spectatori, martori ai poveştii celor doi protagonişti de pe locurile din faţă ale maşinii.

"Poţi fi unul din cei 90 de spectatori care vor avea şansa să experimenteze o cu totul altă raportare la o piesă de teatru. Până la urmă, ce poate fi mai potrivit decât a te închide într-un automobil pentru a forţa o discuţie sau o conversaţie sau pentru a face tăcerea să pară deosebit de prezentă? Situaţia a fost des folosită în film, dar dramaturgul Neil LaBute este, poate, primul care transformă această situaţie într-un eveniment teatral", se arată în comunicat.

Biletele pentru reprezentaţiile "Autobahn" se vor găsi la casele de bilete TIFF, începând din 30 mai.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3-12 iunie, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici