CNA a somat Naţional Tv, B1Tv, Realitatea Tv şi a amendat OTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public, în şedinţa de joi, posturile de televiziune Naţional, B1 şi Realitatea Tv, pentru prezentarea de scene obscene în emisiunile de ştiri, pentru nereguli referitoare la emisiunea-concurs "Sună şi câştigi", pentru că Realitatea Tv nu a acordat drept la replică primarului Andrei Chiliman, şi a amendat postul OTV cu 2.500 lei pentru nereguli constatate in emisiunea "Tele Zodiac."

8 afișări
Imaginea articolului CNA a somat Naţional Tv, B1Tv, Realitatea Tv şi a amendat OTV

CNA a somat Naţional Tv, B1 Tv şi Realitatea Tv

Conform serviciului de monitorizare al CNA, Naţional Tv a difuzat în emisiunile de ştiri din 21 august imagini care prezentau un comportament obscen. Astfel, imagini blurate cu un bărbat dezbrăcat au fost difuzate la ora 18:30, ceea ce contravine prevederilor din legislaţia audiovizualului referitoare la protecţia copilului.

Decizia s-a luat în baza articolului 27.4 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că "subiectele sau evenimentele cu teme sexuale pot fi prezentate înainte de ora 22,00 numai în situaţia în care imaginile şi comentariile care le însoţesc nu afectează copiii".

Postul B1 Tv a fost somat pentru nereguli constatate în emisiunea "Sună şi câştigi". Mai mulţi participanţi la concurs au reclamat faptul că nu şi-au primit banii câştigaţi. Deşi reprezentanţii B1 Tv au spus că emisiunea nu mai este difuzată şi că neregulile privesc compania care a produs emisiunea, membrii CNA au cerut soluţionarea problemelor de către B1 Tv, în termen de o săptămână, prin achitarea sumelor către reclamanţi.

În emisiunea de ştiri "Realitatea de la ora 9:00" ,a fost difuzat un reportaj care ilustra conflictul dintre Primăria sectorului 1 şi REBU şi în timpul căruia Andrei Chiliman a fost "denigrat" de Mircea Raicu, directorul general al REBU, după cum a constatat serviciul de monitorizarea al CNA. Acesta a observat, de asemenea, că prezentatoarea nu i-a mai acordat lui Andrei Chiliman posibilitatea de a-şi expune punctul de vedere.

Decizia de somare s-a luat în baza articolului 42, Titlul II din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, referitor la dreptul persoanei la propria imagine.

În emisiunea "Tele Zodiac", difuzată pe 2 august, s-a difuzat publicitate pentru unele servicii oculte, precizându-se şi numerele de telefon ale celor care ofereau aceste servicii.

Decizia de amendare a postului OTV s-a luat în baza articolului 112 din din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi a articolului 29 din Legea audiovizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici