CNA cheamă la discuţii, miercuri, directorii şi responsabilii editoriali ai televiziunilor

Membrii CNA se vor întâlni, miercuri, cu directorii generali şi responsabilii editoriali ai principalelor televiziuni din România, printre temele care urmează să fie abordate numărându-se conţinutul emisiunilor de ştiri, al dezbaterilor şi al programelor de divertisment, dar şi publicitatea.

127 afișări
Imaginea articolului CNA cheamă la discuţii, miercuri, directorii şi responsabilii editoriali ai televiziunilor

CNA cheamă la discuţii, miercuri, directorii şi responsabilii editoriali ai televiziunilor

Întâlnirea va avea loc miercuri, de la ora 10.00, la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), la propunerea lui Gabriel Tufeanu, membru al Consiliului, cel care a condus şedinţa de marţi a CNA.

Gabriel Tufeanu a spus încă din şedinţa CNA din 12 februarie că îşi doreşte organizarea unei întâlniri a membrilor CNA cu reprezentanţii televiziunilor pentru a discuta aspecte care ţin de încălcarea frecventă a legislaţiei audiovizualului în emisiunile de divertisment difuzate de acestea.

De altfel, în şedinţa din 12 februarie, CNA a aplicat sancţiuni dure principalelor televiziuni generaliste din România din cauza emisiunilor de divertisment difuzate.

Astfel, Antena 1 şi Pro TV au fost amendate cu câte 70.000 de lei, Antena Stars, cu 50.000 de lei, iar Kanal D, cu 40.000 de lei, din cauza emisiunilor de divertisment difuzate în perioada mai - decembrie 2014, în care au fost prezentate în mod repetat scene de violenţă şi limbaj injurios.

"Aceste abateri de la lege se întâmplă zilnic. Îmi pare foarte rău şi nu ştiu cum putem face noi pentru a reveni pe linia normală. Chiar am vrea să convocăm toţi decidenţii posturilor şi să-i convingem că legea trebuie respectată (...)", a spus atunci Gabriel Tufeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici