CNA: Grupul Antenna din Grecia a început să opereze oficial licenţele Kiss FM şi Kiss TV din România

Grupul de media Antenna din Grecia, deţinut de familia Kyriakou, a început să opereze oficial licenţele posturilor de radio Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM şi a televiziunii Kiss TV, prin intermediul a trei societăţi, la aproape un an de la anunţul oficial privind achiziţia acestor staţii.

582 afișări
Imaginea articolului CNA: Grupul Antenna din Grecia a început să opereze oficial licenţele Kiss FM şi Kiss TV din România

CNA: Grupul Antenna din Grecia a început să opereze oficial licenţele Kiss FM şi Kiss TV din România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Informaţia a fost făcută publică în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de joi, în contextul în care o societate denumită A.G. Radio Holding SRL a solicitat şi a primit prelungirea cu nouă ani a licenţelor audiovizuale ale staţiilor din Craiova şi Râmnicu-Vâlcea ale postului de radio Kiss FM. Licenţa audiovizuală a Kiss FM Craiova ar fi expirat pe 17 octombrie, iar cea a Kiss FM Râmnicu-Vâlcea, pe 10 noiembrie.

În schimb, CNA a respins solicitarea A.G. Radio Holding SRL de modificare a structurii serviciului de programe a staţiilor de la Craiova şi Râmnicu-Vâlcea ale Kiss FM, în sensul reducerii programului local difuzat de aceste posturi de radio de la 210 minute, respectiv 140 de minute pe săptămână la 72 de minute pe săptămână.

De asemenea, CNA a amânat luarea unei decizii în privinţa acordării unor licenţe audiovizuale în sistem hibrid analogic-digital pentru posturile Kiss FM, Magic FM, One FM, Rock FM Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Baia Mare.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, s-a modificat deţinătorul licenţelor posturilor de radio Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM şi a televiziunii Kiss TV.

Astfel, licenţele posturilor de radio Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM sunt deţinute în prezent de societatea A.G. Radio Holding SRL, ai cărei asociaţi sunt Nova Music New Media SRL (99,999%) şi Antenna Group BV (0,001%).

Pe de altă parte, licenţa televiziunii Kiss TV este deţinută în prezent de societatea Kiss TV Music SRL, care are ca unic asociat societatea Nova Music New Media SRL.

La rândul său, societatea Nova Music New Media SRL are ca asociaţi două societăţile înregistrate în Olanda, respectiv Antena Romania 1 BV (85%) şi Antena Romania 2BV (15%). Nova Music New Media SRL a fost înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pe 7 mai 2014, având ca obiect principal de activitate "consultanţă pentru afaceri şi management".

Aceste două societăţi Antena Romania 1 BV şi Antena Romania 2BV sunt deţinute 100% de compania Antenna Group BV, care la rândul său este deţinută de familia Kyriakou din Grecia (Minos Kyriakou, Theodoros Kyriakou, Xenophon Kyriakou şi Athina Kyriakou, câte 25% fiecare, prin companiile Holnest Investment Ltd., Globecast Holdings Ltd., Altavista Global Holdings Ltd. şi Praxis Global Inverstments Ltd.).

Familia Kyriakou din Grecia a devenit astfel deţinătorul oficial al licenţelor Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM şi Kiss TV, la aproape un an de la anunţul oficial privind achiziţia acestor staţii.

Grupul german de media ProSiebenSat.1 a anunţat pe 23 decembrie 2013 că a vândut televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.

Odată cu achiziţia acestor staţii din România, Antenna Group din Grecia a intrat pe piaţa audiovizualului din România. Achiziţia acestor operaţiuni face parte din strategia Antenna Group de intrare şi de dezvoltare pe noi pieţe din sud-estul Europei, după cum a declarat la momentul respectiv Theo Kyriakou, CEO al Antena Group, citat de broadbandtvnews.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici