CNA solicită nota internă trimisă de Sassu la Direcţia de Ştiri

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va solicita TVR nota internă transmisă de preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, către Direcţia de Ştiri, în legătură cu materialele Remeş - Mureşan.

2 afișări
Imaginea articolului CNA solicită nota internă trimisă de Sassu la Direcţia de Ştiri

CNA solicită nota internă trimisă de Sassu la Direcţia de Ştiri

Decizia a fost luată de CNA în şedinţa de marţi, în urma unei solicitări a Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP)

AMP a solicitat CNA să se pronunţe dacă s-a încălcat art.6 din Legea audiovizualului prin transmiterea notei interne de către Alexandru Sassu către Rodica Culcer.

Art. 6 din Lege prevede: "(1) Cenzura de orice fel asupra comunicării audiovizuale este interzisă.(2) Independenţa editorială a radiodifuzorilor este recunoscută şi garantată de prezenta lege. (3) Sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor de programe, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine. (4) Nu constituie ingerinţe deciziile şi instrucţiunile având caracter normativ, emise de Consiliul Naţional al Audiovizualului în aplicarea prezentei legi şi cu respectarea dispoziţiilor legale, precum şi a normelor privind drepturile omului, prevăzute în convenţiile şi tratatele ratificate de România. (5) Nu constituie ingerinţe prevederile cuprinse în codurile de conduită profesională pe care jurnaliştii şi radiodifuzorii le adoptă şi pe care le aplică în cadrul mecanismelor şi structurilor de autoreglementare a activităţii lor, dacă nu contravin dispoziţiilor legale în vigoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici