CNA: Televiziunea Realitatea Plus poate să funcţioneze dintr-un studio secundar, aflat în clădirea Willbrook

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să autorizeze un studio secundar al televiziunii de ştiri Realitatea Plus (deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru), care se află în clădirea Willbrook din Bucureşti.

238 afișări
Imaginea articolului CNA: Televiziunea Realitatea Plus poate să funcţioneze dintr-un studio secundar, aflat în clădirea Willbrook

CNA: Televiziunea Realitatea Plus poate să funcţioneze dintr-un studio secundar, aflat în clădirea Willbrook

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Geopol International - ai cărei asociaţi sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Alexandra-Beatrice Păcuraru -1% - de acordare a deciziei de autorizare audiovizuală pentru un studio secundar al televiziunii de ştiri Realitatea Plus.

Acest studio secundar al Realitatea Plus se află în clădirea Willbrook (situată pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti din Bucureşti), potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi.

Membrul CNA Radu Herjeu a remarcat faptul că în acest caz există un contract de închiriere din 24 mai 2013, a cărui durată a fost de un an. "Noi autorizăm un spaţiu pentru care ei nu au contract de închiriere?", a întrebat Radu Herjeu. Însă, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi, contractul de închiriere se prelungeşte automat până la sfârşitul anului 2015.

Astfel, CNA a decis să autorizeze noul studio secundar al Realitatea Plus cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, într-o şedinţă din 10 martie, Consiliul Naţional al Audiovizualului, în majoritatea sa, a ajutat televiziunea de ştiri Realitatea Plus, deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, să intre în legalitate, după ce, aproape două luni, acest post a funcţionat în mod provizoriu, pe o grilă neaprobată de Consiliu.

Realitatea Plus - care are un acţionariat asemănător cel cu al televiziunii de ştiri Realitatea TV, deţinută de societatea în insolvenţă Realitatea Media SA - a primit licenţă audiovizuală de la CNA pe 17 ianuarie 2013. Potrivit proiectului prezentat în respectiva şedinţă a CNA, televiziunea de ştiri Realitatea Plus urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

Însă, Consiliul a constatat că această televiziune funcţiona în mod provizoriu, cu o structură de programe neaprobată de CNA şi diferită de cea aprobată de Consiliu la licenţierea acestei televiziuni, în 2013.

Studioul principal al Realitatea Plus este într-o clădire din Floreasca, potrivit documentelor aprobate de CNA în şedinţa din 10 martie. În aceeaşi clădire se afla şi studioul The Money Channel, o altă televiziune care a fost deţinută de Realitatea Media SA, care s-a închis însă pe 25 aprilie, întrucât i-a expirat licenţa. CNA nu a prelungit licenţa The Money Channel, după ce a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru prelungire, având în vedere că societatea are datorii la bugetul de stat.

Pe de altă parte, în clădirea Willbrook funcţionează în prezent şi televiziunea Realitatea TV, deţinută de Realitatea Media SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici