CNA va analiza modul în care a fost mediatizat cazul Becali

Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că CNA va analiza în şedinţa de marţi modul în care a fost mediatizat cazul Gigi Becali, din perspectiva respectării codului audiovizual şi a demnităţii persoanei.

26 afișări
Imaginea articolului CNA va analiza modul în care a fost mediatizat cazul Becali

CNA va analiza modul în care a fost mediatizat cazul Becali (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Vom analiza modul în care a fost mediatizat cazul Becali în şedinţa obişnuită de mâine (marţi, n.r.), din perspectiva respectării demnităţii persoanei, a judecătorului, şi cu privire la respectarea prevederilor codului audiovizual privind obligaţiile moderatorului. Acesta este dator să solicite dovezi atunci când în emisiune se aduc acuzaţii cu caracter penal sau moral", a declarat Popescu.

Totodată, Popescu a spus că la CNA nu a ajuns încă solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, care cere intervenţia CNA pentru "încetarea presiunilor care se fac prin intermediul media asupra proceselor în desfăşurare".

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) precizează că hotărârile judecătoreşti sunt supuse căilor de atac, iar procedurile judiciare trebuie să se desfăşoare exclusiv în faţa instanţelor, Consiliul recomandând echilibru şi încetarea presiunilor care se fac prin mass-media.

"Consiliul Superior al Magistraturii precizează că hotărârile judecătoreşti sunt supuse căilor de atac, iar procedurile judiciare trebuie să se desfăşoare exclusiv în faţa instanţelor de judecată. În calitate de garant al independenţei justiţiei, CSM solicită încetarea atacurilor la adresa vieţii private a magistraţilor", a comunicat, duminică, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii.

În opinia CSM, Consiliul Naţional al Audiovizualului trebuie să intervină ferm şi să stopeze astfel de derapaje.

Vadim Tudor despre judecătoare: O găină zăpăcită

Într-o emisiune televizată, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a făcut o serie de afirmaţii calomnioase la adresa judecătoarei care a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Gigi Becali şi la adresa vieţii private a acesteia, invocând plângeri formulate de fostul soţ al magistratului.

"O zăpăcită. Ai văzut vreo găină zăpăcită cum se uită la boabe? Aşa se uită şi asta la dosare", a spus, vineri, Vadim Tudor despre magistrată, la emisiune. Afirmaţiile sale au fost preluate şi comentate, într-o altă emisiune, şi de către Florin Călinescu.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti l-a arestat vineri dimineaţă pe Gigi Becali, alături de alte patru persoane, pentru sechestrarea a trei presupuşi autori ai furtului autoturismului Mercedes al lui Becali din seara de 26 ianuarie. În noaptea de joi spre vineri, în timp ce instanţa Judecătoriei sectorului 1 dezbătea cererea Parchetului privind arestarea "grupului Becali", în faţa instituţiei, peste 250 de persoane demonstrau în favoarea finanţatorului FC Steaua. Deşi "mitingul" nu era autorizat, jandarmii şi poliţiştii s-au limitat la a menţine ordinea şi a preveni violenţele, dar nu au acţionat pentru a dispersa manifestanţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici