CNA va recomanda radiodifuzorilor să susţină campania antidiscriminare a CNCD

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va recomanda televiziunilor şi radiourilor sa susţină campania Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC), conform deciziei luate în şedinţa de marţi.

142 afișări
Imaginea articolului CNA va recomanda radiodifuzorilor să susţină campania antidiscriminare a CNCD

CNA va recomanda radiodifuzorilor să susţină campania antidiscriminare a CNCD

În şedinţa publică de marţi, CNA a decis elaborarea unui text de recomandare care va fi trimis radiodifuzorilor în scopul susţinerii campaniei de promovare cu privire la problematica discriminarii în România, prin difuzarea spotului TV şi radio "Copiii nu vad diferenţe acolo unde ele nu există".

CNDC a trimis spoturile campaniei către CNA, care au fost vizionate de membrii, în cadrul şedinţei.

Spotul a fost realizat în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea măsurilor antidiscriminare la nivel naţional prin participarea largă a specialiştilor şi a societăţii civile", potrivit adresei trimise la CNA.

Conform articolului 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, "Mesajele noncomerciale nu se includ în calculul duratei legale alocate publicităţii şi trebuie să respecte următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor să fie gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele să fie grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea «Mesaj/ mesaje de interes public»; c) mesajele să nu conţină nicio referire de natură comercială; siglele sponsorilor pot fi prezentate numai în apeluri caritabile la sfârşitul spotului şi nu trebuie să depăşească durata cumulată de trei secunde".

Spoturile pot fi vizionate pe pagina: http://nediscriminare.ro/multimedia_ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici