CNA va solicita preşedintelui României să nu promulge propunerea legislativă adoptată de Senat

Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce va solicita Preşedinţiei să nu promulge propunerea legislativă adoptată, miercuri, de Senat, privind ponderea egală a ştirilor negative şi pozitive în ştirile radio-TV.

19 afișări
Imaginea articolului CNA va solicita preşedintelui României să nu promulge propunerea legislativă adoptată de Senat

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să luăm o poziţie clară, fermă, faţă de propunerea legislativă adoptată miercuri de Senat. Trebuie să-i solicităm preşedintelui României să nu promulge această lege, mai ales că există deja un proiect privind modificarea Legii audiovizualului, avizat de Ministerul Culturii. Legea se află deja în procesul de modificare. În acest context, o asemenea modificare, privind ponderea ştirilor pozitive şi negative în jurnalele de ştiri de la radio şi televiziune, trebuie neapărat discutată", a declarat Răsvan Popescu.

De asemenea, el şi-a exprimat nemulţumirea faţă de neinvitarea membrilor CNA la discuţiile din plenul Senatului.

"Am fost neplăcut surprins să nu fim invitaţi la dezbaterea din plenul Senatului, mai ales că este o chestiune care ne priveşte direct", a mai spus preşedintele CNA.

Senatul a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o iniţiativă legislativă prin care programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv negative.

Proiectul, iniţiat de senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe, vizează modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504/2002.

Conform motivării iniţiatorilor, scopul acestei propuneri este "de a îmbunătăţi climatul general şi de a oferi şansa publicului să aibă percepţii echilibrate asupra vieţii cotidiene, atât din punct de vedere psihic, cât şi emoţional".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici