Colecţia de obiecte care a aparţinut actriţei Lauren Bacall, vândută la licitaţie cu 3,6 milioane de dolari

Mai multe opere de artă, bijuterii, piese de mobilier şi articole vestimentare care au aparţinut actriţei Lauren Bacall au fost vândute cu 3,6 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii care s-a desfăşurat pe durata a două zile, la New York.

89 afișări
Imaginea articolului Colecţia de obiecte care a aparţinut actriţei Lauren Bacall, vândută la licitaţie cu 3,6 milioane de dolari

Colecţia de obiecte care a aparţinut actriţei Lauren Bacall, vândută la licitaţie cu 3,6 milioane de dolari (Imagine: Hepta)

O gravură colorată manual, reprezentând un pelican american alb, realizată de John James Audubon, a fost vândută cu 173.000 de dolari, depăşind de trei ori estimările specialiştilor, au anunţat reprezentanţii casei Bonhams, organizatoarea licitaţiei, informează bbc.com.

O tablă pentru jocuri de societate, făcută din granit şi provenind din reşedinţa din Los Angeles în care Lauren Bacall a locuit alături de Humphrey Bogart, a fost vândută cu 26.250 de dolari.

Un colier Tiffany, un serviciu de ceai japonez confecţionat din bronz şi mai multe sculpturi realizate de Henry Moore s-au aflat printre obiectele vândute la această licitaţie, organizată marţi şi miercuri la New York.

Încasările obţinute vor reveni celor trei copii ai vedetei americane: Stephen şi Leslie, cei doi copii pe care Lauren Bacall i-a avut cu Humphrey Bogart, şi Sam, fiul pe care l-a avut cu al doilea soţ al ei, Jason Robards.

Actriţa americană, care a murit pe 12 august 2014, la vârsta de 89 de ani, în urma unui accident cardiovascular, a cerut prin intermediul testamentului ei ca întreaga sa avere, care se ridică la 26,6 milioane de dolari, să fie împărţită în mod egal celor trei copii ai săi.

Totodată, vedeta a lăsat scris în testamentul său ca Sophie, căţeluşa pe care a iubit-o foarte mult, dar şi menajera sa, Isla Hernandez, să primească anumite sume de bani.

De asemenea, apartamentul newyorkez în care actriţa a murit, aflat în clădirea Dakota, în faţa căreia John Lennon a fost împuşcat mortal, a fost scos la rândul său la vânzare, contra sumei de 26 milioane de dolari.

Lauren Bacall, devenită o veritabilă legendă a "Epocii de Aur" de la Hollywood, a făcut parte dintr-o extinsă familie evreiască, fiind de origine română pe linie maternă, dar şi verişoară a lui Shimon Peres, care a devenit cel de-al nouălea preşedinte al Israelului.

Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, în cei peste 60 de ani de carieră, prin vocea profundă şi ochii săi albaştri.

Lauren Bacall a devenit celebră cu rolul din filmul "To Have and Have Not" al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici