Compozitorul german Hans Werner Henze a murit la vârsta de 86 de ani

Compozitorul german Hans Werner Henze, unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului trecut, a murit sâmbătă, la vârsta de 86 de ani.

143 afișări
Imaginea articolului Compozitorul german Hans Werner Henze a murit la vârsta de 86 de ani

Compozitorul german Hans Werner Henze a murit la vârsta de 86 de ani (Imagine: www.schott-music.com)

"Hans Werner Henze, unul dintre cei mai versatili şi influenţi compozitori ai timpurilor noastre, a murit", se arată pe site-ul casei de discuri Schott Music, potrivit bbc.co.uk. Artistul a murit la Dresda, sâmbătă.

Unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului al XX-lea, Hanze a scris zece simfonii şi a fost cunoscut în special pentru muzica pe care a realizat-o pentru spectacolele de teatru. A scris, de asemenea, muzică pentru operă-balet şi a fost implicat, prin arta sa, în evenimentele politice majore.

Născut la 1 iulie 1926, în oraşul german Guetersloh, Hans Werner Henze a fost educat în special în spirit socialist.

După ce Partidul Nazist a venit la putere, în 1933, compozitorul a dus o viaţă dublă. În timpul zilei, el studia materia obligatorie la şcoală, după care cânta muzică de cameră la o familie ai cărei membri erau pe jumătate evrei - mediu în care a cunoscut literatura interzisă în acea perioadă.

Tatăl lui Henze a fost ucis pe frontul de est, iar tânărul a fost recrutat în armată în 1944, pentru ca finalul celui de-Al Doilea Război Mondial să îl găsească într-un lagăr britanic de prizonieri de război.. Aceste experienţe au adus în viaţa lui Henze o ură foarte puternică faţă de fascism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici