Concert suplimentar la Bucureşti susţinut de Alexandru Tomescu în turneul Stradivarius - Obsesii

Violonistul Alexandru Tomescu a adăugat în turneul Stradivarius - Obsesii un concert la Bucureşti, la cererea publicului, spectacolul fiind programat pe 12 iunie, în Sala Teatrului Mic, informează un comunicat.

417 afișări
Imaginea articolului Concert suplimentar la Bucureşti susţinut de Alexandru Tomescu în turneul Stradivarius - Obsesii

Concert suplimentar la Bucureşti susţinut de Alexandru Tomescu în turneul Stradivarius - Obsesii (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În noul turneu Stradivarius - Obsesii, Tomescu interpretează Sonatele pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe, un eveniment ce îmbină muzica cu teatrul non-verbal, violonistului alăturându-i-se actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru.

Turneul Stradivarius - Obsesii a trecut deja prin zece oraşe şi se îndreaptă către alte şase. Violonistul Alexandru Tomescu mărturisea la început că nu a putut estima ce impact va avea asupra publicului această alăturare de muzică şi teatru non-verbal pe care a experimentat-o în turneul din acest an.

"Echipa care alcătuieşte aceste proiecte este coordonată de Oana Drăgulinescu şi, după ce anul trecut a realizat 24 de proiecţii video pentru cele 24 Capricii de Niccolò Paganini, pentru 2012 a alcătuit practic o piesă de teatru non-verbal ancorată pe edificiul sonor al Sonatelor de Eugène Ysaÿe. Am avut emoţii, dar s-au dovedit a fi nefondate, întrucât succesul a fost şi este imens şi poate fi cuantificat nu doar în aplauze de minute în şir în fiecare dintre oraşele vizitate până acum, ci şi în epuizarea, cu două săptămâni înainte, a tuturor biletelor disponibile pentru ultimul spectacol din turneu, cel de la Opera Naţională din Bucureşti, din 29 mai", a spus Tomescu.

Aşadar, pentru al doilea an la rând, la cererea publicului, Turneul Stradivarius îşi va dubla concertul de la Bucureşti, cel de-al doilea eveniment fiind programat la Sala Teatrului Mic, pe 12 iunie.

Actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru sunt amândoi foarte bucuroşi de minunatele întâlniri cu publicul, dar şi de colaborarea cu Alexandru Tomescu. Iată ce înseamnă pentru ei Turneul Naţional Stradivarius - Obsesii: "Întâlnirea cu Alexandru Tomescu, cu Ioana Drăgulinescu şi cu întreaga echipă implicată în realizarea acestui turneu plămădit pe tărâmul «Obsesiilor» a fost pentru noi ca o întoarcere în laboratorul alchimic al sufletului nostru (cu retorte, incipienţe învechite, alambicuri încâlcite ale creaţiei). Viaţa ne este clădită din visele noastre şi din obsesiile noastre, iar deseori, nici nu mai ştii graniţa dintre ele: când un vis devine obsesie, iar o obsesie se transformă în vis. «Jucându-ne» cu obsesiile noastre pentru spectacolul Stradivarius, căutând, creând, ne-am adus aminte de cuvintele unui maestru drag nouă, cu care îşi întâmpina ucenicii chiar de la intrare: «Ce cauţi aici dacă nu ai nicio obsesie?!?»".

Celor trei, dar şi echipei care îi însoţeşte, le-au mai rămas cinci oraşe de vizitat până la spectacolul din Bucureşti, din 29 mai. Se vor bucura de spectacolul "obsesiv" locuitorii din Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi şi Botoşani.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieriile sălilor care vor găzdui spectacolul.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.turneulstradivarius.ro sau pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu - http://www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial?ref=tn_tnmn.

Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponenţii de marcă ai şcolii violonistice româneşti. Interpretările sale pasionale, dublate de o tehnică impecabilă, poezie şi sensibilitate, au impresionat publicul din Europa, America şi Asia. Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio din 2002, a susţinut concerte şi recitaluri în săli celebre precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam, Théatre des Champs Elysées şi Théatre Chatelet din Paris, Metropolitan Art Center din Tokyo, în compania unor dirijori renumiţi: Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont, Valery Gergiev. Preocuparea sa pentru muzica de cameră l-a determinat ca, în 2003, împreună cu pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, să formeze Romanian Piano Trio, iar la începutul acestui an Tomescu s-a alăturat Cvartetului de coarde Ad Libitum. În septembrie 2007, Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani, printr-un concurs organizat de Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional "George Enescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici