Concerte din Festivalul Enescu, transmise în direct în mai multe cinematografe din ţară

Iubitorii de muzică clasică din Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Piteşti, Oradea şi Cluj-Napoca vor avea ocazia să urmărească în cinematografe, în direct, o selecţie a celor mai importante concerte din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", care are loc între 30 august şi 20 septembrie.

431 afișări
Imaginea articolului Concerte din Festivalul Enescu, transmise în direct în mai multe cinematografe din ţară

Concerte din Festivalul Enescu, transmise în direct în mai multe cinematografe din ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În perioada 30 august - 20 septembrie, Grand Cinema & More, în colaborare cu cinci cinematografe partenere, va aduce Festivalul Internaţional "George Enescu" mai aproape de publicul din întreaga ţară, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Special pentru cei care nu au avut încă ocazia să îşi achiziţioneze bilete pentru Festival sau pur şi simplu îşi doresc o experienţă alternativă de vizionare a spectacolelor, Grand Cinema & More le oferă posibilitatea de a-şi cumpăra bilete pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor transmise în sălile de cinema.

Mai mult decât atât, cele cinci cinematografe partenere, Cityplex Constanţa, Cortina Digiplex din Oradea, Cinema Trivale din Piteşti, Cinema Victoria din Cluj-Napoca şi Aula Bibliotecii Universitare "Eugen Tudoran" din Timişoara, vor difuza în direct spectacole selecţionate, participând astfel la consolidarea statutului de brand cultural apropiat de inimile românilor al Festivalului Internaţional "George Enescu".

"Am ales sa colaborăm cu cinematografele partenere din ţară, pentru a oferi iubitorilor de cultură care nu au reuşit să achiziţioneze bilete în sălile de spectacole, şansa de a viziona o selecţie din concertele Festivalului «George Enescu», ediţia 2015, în transmisiune directă. Este foarte important pentru noi să facilităm accesul unui număr cât mai mare de spectatori din Bucuresti şi din provincie la cel mai important eveniment cultural al anului", a spus Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments.

Pe de altă parte, Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internaţional "George Enescu", a declarat: "Festivalul Enescu continuă direcţia lansată începând cu ediţia 2013 de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul Festivalului. Este modul nostru de a ne deschide către un public cât mai larg şi de a asigura accesul la concerte inclusiv celor care nu au reuşit să îşi achiziţioneze un bilet în sala de concert. Prin alinierea la noile tehnologii, Festivalul oferă, astel, un acces cât mai larg la cultură, acces pe care îl considerăm foarte important".

Considerat a fi un adevărat brand cultural de ţară, Festivalul duce mai departe valorile în care credea George Enescu: creativitate, generozitate şi implicare.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie şi va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici