"Concertul" de Radu Mihăileanu, pe DVD şi Blu-ray, din 4 martie - VIDEO

Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu va fi disponibil în format DVD şi Blu-ray în Franţa, începând cu 4 martie, informează amazon.fr.

103 afișări
Imaginea articolului "Concertul" de Radu Mihăileanu, pe DVD şi Blu-ray, din 4 martie - VIDEO

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Comedia dramatică "Concertul", care a avut premiera românească pe 20 noiembrie, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei.

Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Acesta este punctul de plecare al unei comedii dulci-amărui, care se înscrie în linia umanistă a filmelor "Trahir" sau "Trenul vieţii/ Train de vie", cu un regizor ataşat dintotdeauna unui scop nobil, şi anume acela de a reda demnitatea unor personaje uitate, brutalizate de Istorie.

Filmările pentru "Concertul" au debutat pe 23 mai 2008, în această producţie apărând, printre alţii, actorii Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Sapdaru şi Ovidiu Cuncea.

Distribuţia filmului include actori din Rusia, ca Aleksei Guskov, şi francezi - Lionel Abelanski, cu care Mihăileanu a colaborat şi pentru filmul "Trenul vieţii/ Train de vie", şi Melanie Laurent, care a câştigat, în 2007, un premiu César pentru debut, pentru rolul său din pelicula "Je vais bien, ne t'en fais pas", în regia lui Philippe Lioret.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris. Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România s-au desfăşurat la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul "Ana Aslan" şi Arenele Romane.

Filmul a obţinut, în ianuarie 2008, cea mai mare finanţare, de 1,6 milioane de lei, la cea de-a doua sesiune a concursului de proiecte cinematografice din 2007 a Centrului Naţional al Cinematografiei. Proiectul este o coproducţie Castel Film/Les Productions du Trésor.

Totodată, la începutul lunii mai, filmul "Concertul" a primit un sprijin financiar în valoare totală de 3.875.000 de euro din partea fondului Eurimages al Consiliului Europei. Producţia are un buget de 21 milioane de dolari.

Filmul lui Radu Mihăileanu a fost vândut încă din luna mai de Wild Bunch, compania de distribuţie din Franţa, în SUA, societăţii Weinstein Company, pentru o sumă de peste un milion de dolari. De asemenea, "Concertul" a fost pre-achiziţionat în Australia (Hopscotch), Marea Britanie (Optimum), Canada (Seville), Scandinavia (Cinema Mondo) şi Japonia (Comstock).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici