Conţinuturile Walt Disney vor fi accesibile pe YouTube

Walt Disney şi YouTube au încheiat un parteneriat în baza căruia fragmente din emisiunile produse de compania media vor fi publicate pe platforma online.

115 afișări
Imaginea articolului Conţinuturile Walt Disney vor fi accesibile pe YouTube

Conţinuturile Walt Disney vor fi accesibile pe YouTube (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parteneriatul include publicarea pe YouTube a unor videoclipuri de pe canalul sportiv ESPN, începând din luna aprilie, şi a unor conţinuturi din reţeaua Disney/ABC Television, care cuprinde canale TV precum ABC Entertainment şi SoapNet, din luna mai.

Deşi YouTube nu va publica programe integrale ale Walt Disney, analiştii de pe piaţă consideră că acest parteneriat este important pentru validarea YouTube, care doreşte să se poziţioneze ca un serviciu profesionist, dedicat conţinuturilor premium.

"Cel mai important este că avem conţinuturi ale ABC pe platformă, şi rămâne de văzut cum se va extinde acest parteneriat", a declarat Jordan Hoffner, şeful departamentului de parteneriate al YouTube.

Hoffner a precizat că încheierea acestui parteneriat a venit după mai multe luni de discuţii şi că este un element important în arhiva de conţinuturi profesioniste a YouTube, care mai cuprinde videoclipuri furnizate de companii precum CBS Corp, Food Network şi Discover Communications.

Disney a refuzat, până în prezent, să distribuie conţinuturile sale pe web, însă în ultimele săptămâni au circulat mai multe zvonuri despre planurile companiei media de a semna parteneriate nu numai cu YouTube, dar şi cu Hulu, platforma video deţinută de News Corp şi NBC Universal.

Potrivit lui Anne Sweeney, Co-Chairman al Disney Media Networks, parteneriatul cu YouTube oferă posibilitatea de a ajunge la diferite tipuri de public în mediul online şi de a descoperi diverse metode de a obţine profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici