Contul de Twitter al departamentului Foto al AFP a fost piratat

Contul de Twitter al departamentului Foto al Agence France-Presse (AFP) a fost spart, marţi după-amiază, de hackeri, iar documentele şi comentariile postate ulterior pe acest cont nu au aparţinut agenţiei de presă, a anunţat conducerea AFP.

114 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter al departamentului Foto al AFP a fost piratat

Contul de Twitter al departamentului Foto al AFP a fost piratat (Imagine: Twitter.com)

"După ora 17.45 (16.45 GMT), contul de Twitter al departamentului foto al AFP - @AFPPHOTO - a fost piratat. Documentele postate apoi nu aparţin agenţiei. AFP a luat toate măsurile pentru reluarea funcţionării normale a contului cât mai repede posibil", a anunţat conducerea AFP, într-un comunicat.

La sfârşitul după-amiezii, înainte ca acest cont să fie suspendat, fotografiile şi comentariile postate s-au referit în special la conflictul sirian.

În paralel, AFP a fost, începând de luni dimineaţă, victima unui "atac de phishing", al cărui scop a fost furtul de identitate şi de parole pentru conturile de e-mail. Această tentativă de piratare era încă 'în desfăşurare" marţi seară. AFP a depus o plângere la autorităţile competente.

Nu a putut fi stabilită nicio legătură între piratarea contului de Twitter al departamentului Foto al AFP şi atacul informatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici