Coproducţia româno-italiană "La Soluzione Migliore", lansată la toamnă în România

Coproducţia româno-italiană "La Soluzione Migliore/ E mai bine aşa", cu Dorotheea Petre şi Christo Jivkov - cunoscut publicului larg pentru rolul apostolului Ioan din "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson -, va fi lansată în cinematografele româneşti în toamnă.

79 afișări
Imaginea articolului Coproducţia româno-italiană "La Soluzione Migliore", lansată la toamnă în România

Coproducţia româno-italiană "La Soluzione Migliore", lansată în toamnă în România (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pelicula, realizată exclusiv din fonduri private, a fost filmată anul trecut în Timişoara şi în oraşul italian Cividale dei Friuli, sub bagheta regizorului Luca Mazzieri - fost discipol al lui Michelangelo Antonioni - şi a producătorului român Petru Dorobanţu.

"La Soluzione Migliore" spune povestea tânărului Marco (Christo Jivkov), un psihiatru italo-român care se află într-un moment de impas cauzat de sinuciderea soţiei sale, precum şi de relaţia bizară pe care o are cu sora sa vitregă, Maria (Elena Bouryka). Pentru a se refugia din această crudă realitate, Marco se reîntoarce la vechiul său loc de muncă, Spitalul Psihiatric Judiciar din Timişoara. Aici îl regăseşte pe Rikard (Enrico Lo Verso), vechiul său prieten şi coleg, cât şi pe prietena acestuia, Laura (Dorotheea Petre), care lucrează la spital predând muzică în scop terapeutic. Dintre pacienţi, Marco îi acordă o atenţie specială lui Radu (Ovidiu Mihăiţă), un tânăr cu probleme grave, dar cu o luciditate şi o sensibilitate foarte pronunţate.

În timp ce Maria, rămasă în Italia, nu-i permite lui Marco să o uite, telefonându-i obsesiv, Laura, în mod evident atrasă de Marco, încearcă să înfiripe o legătură cu el, fapt care duce la înrăutăţirea relaţiilor cu Rikard. Dintre toţi, numai Radu pare să intuiască, în mod aproape profetic, alegerea pe care trebuie să o facă.

Calitatea imaginii filmului "La Soluzione Migliore" a fost unul dintre argumentele majore care au convins juriul Festivalului de Film de la Amsterdam să îi acorde, la sfârşitul lunii trecute, premiul Van Gogh pentru excelenţă în cinematografie.

"La Soluzione Migliore" va avea lansarea oficială la Timişoara şi în Italia, urmând ca din toamnă filmul să poată fi vizionat în cinematografele româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici