Coregraful Mihai Mihalcea, invitat la Tanzquartier Wien (Video)

Coregraful Mihai Mihalcea, cunoscut în ultimii ani mai mult în calitatea sa de director al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, a fost invitat de Tanzquartier Wien să ia parte la proiectul "(Precise) Woodstock of Thinking", care se desfăşoară între 10 şi 20 septembrie, la Viena.

170 afișări
Imaginea articolului Coregraful Mihai Mihalcea, invitat la Tanzquartier Wien (Video)

Coregraful Mihai Mihalcea, invitat la Tanzquartier Wien

Potrivit organizatorilor evenimentului, proiectul reuneşte 50 de personalităţi din întreaga lume, invitate pentru a-şi expune în orice formă doresc viziunea asupra viitorului dansului.

Coregraful român se alătură astfel unor nume celebre în lumea artelor spectacolului precum coregrafii şi creatorii Tim Etchells (Marea Britanie), Claude Michelle Wampler (SUA), Jennifer Lacey (SUA/Franţa), Frans Poelstra & Robert Steijn (Olanda/Austria), Raimund Hoghe (Germania), Ong Keng Sen (Singapore) sau criticii Jean-Marc Adolphe (Franţa) şi Franz Anton Cramer (Germania).

În cadrul proiectului "(Precise) Woodstock of Thinking", Mihai Mihalcea va susţine, pe 11 septembrie, un atelier adresat artiştilor vienezi, iar în data de 12 septembrie, creatorul român va fi prezent la Tanzquartier Wien cu intervenţia intitulată "Please give me an «ok» for your title as soon as possible. This week!!!".

Intervenţia este o critică adusă instituţiilor de spectacol internaţionale şi metodelor de producţie abordate de acestea.

După Centre Nationale De La Danse din Paris şi The Place din Londra, Tanzquartier Wien (TQW) este a treia instituție de dans din Europa ca putere financiară.

TQW este însă o instituţie avangardistă, care propune spectatorului contemporan abordări multiple şi îndrăzneţe ale disciplinei dansului şi teoriei acestuia.

"You come to see the show and you'll get an extra burger!" -

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici