Corina Şuteu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită

Corin Şuteu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş.

618 afișări
Imaginea articolului Corina Şuteu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită

Corina Şuteu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii

Corina Şuteu a ocupat până acum funcţia de secretar de stat în Ministerul Cutlurii. Ea a fost director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 - 2012, în perioada în care la conducerea Institutului Cultural Român era Horia Roman Patapievici.

A părăsit ICR pe fondul controversei legate de o expoziţie organizată de filiala New York a instituţiei, celebrul scandal al "poneiului roz cu zvastică".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu de la conducerea Ministerului Culturii şi numirea în locul său a Corinei Şuteu.

Premierul Dacian Cioloş a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu, în urma scandalului de la Opera Naţională.

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care a părăsit Cabinetul Cioloş în mai puţin de o lună.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că domeniul culturii are nevoie de "reformă, nu de reformită, de decizie, dar nu de impunere cu cizma" şi i-a urat noului ministru al culturii Corina Şuteu să reuşească să schimbe lucrurile în sensul aşteptat de artişti şi de public.

"Cred ca domeniul de care se ocupa ministerul are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma şi vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensul aşteptat de artişti, de public, dar şi de specialişti. Complicată ecuaţie. Vă doresc mult succes!", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis i-a mai transmis că preia ministerul într-o perioadă dificilă, în care opinia publică a fost inflamată din cauza scandalului de la Opera Naţională.

"Preluaţi portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, când există şi pe bună dreptate trebuie să recunoaştem o inflamare în spaţiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii, există aşteptări mari, instituţiile de cultură româneşti au nevoie de cineva care cu fermitate, dar şi cu foarte multă înţelegere şi cu simţul a ceea ce trebuie făcut şi ce poate să fie făcut să vină să conducă acest minister", a spus preşedintele.

De asemenea, i-a urat noului ministru să reuşească "cu multă energie, dar şi cu mult tact, cu multă aplecare şi cu multă indulgenţă" să rezolve "multiplele probleme" din minister, subliniind că situaţia de la Operă trebuie rezolvată.

"Evident, situaţia de la Operă trebuie rezolvată, dar este doar una din situaţiile unde este nevoie de cineva la conducerea ministerului care cunoaşte profund cultura românească, instituţiile de cultură româneşti", a mai spus şeful statului.

Corin Şuteu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici