Cornel Constantiniu, supus unei intervenţii chirurgicale la Viena

Cântăreţul Cornel Constantiniu este supus, sâmbătă, la Viena, la o intervenţie chirurgicală pentru schimbarea sistemului de stimulare cerebrală pe care îl are implantat de cinci ani, pentru tratarea bolii Parkinson, a declarat pentru MEDIAFAX fiul artistului, Mihai Constantiniu.

240 afișări
Imaginea articolului Cornel Constantiniu, supus unei intervenţii chirurgicale la Viena

Cornel Constantiniu, supus unei intervenţii chirurgicale la Viena (Imagine: Mediafax Foto)

Cornel Constantiniu este internat la Viena din 10 octombrie şi va putea părăsi probabil spitalul peste câteva zile, potrivit fiului său, aflat şi el la Viena.

Potrivit lui Mihai Constantiniu, operaţia are loc sâmbătă şi durează circa o oră şi jumătate.

Intervenţia la care este supus cântăreţul este o procedură standard pentru înlocuirea sistemului de stimulare cerebrală (Deep Brain Stimulation - DBS), cel mai bun tratament existent în prezent pentru maladia Parkinson. Dispozitivul i-a fost implantat lui Cornel Constantiniu în urmă cu cinci ani, tot la Viena, a mai spus fiul său.

"E maximul pe care îl poate face medicina la ora actuală, dar nu îl ai pe viaţă, ci mai trebuie schimbat", a spus Mihai Constantiniu, precizând că această operaţie va fi mai puţin complicată decât cea de acum cinci ani când a fost implantat sistemul.

Cornel Constantiniu se va întoarce în ţară după ce va fi externat, dar va mai trebui să revină la Viena pentru tratamentul specific. Potrivit fiului său, cântăreţul se deplasează în prezent cu ajutorul cârjelor, dar doctorul de la Viena vrea să îl aducă la stadiul de a se putea lipsi de ele.

Cornel Constantiniu s-a născut pe 6 aprilie 1945, la Bucureşti, şi a absolvit, în 1969, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale".

În 1970, el a debutat în cadrul concursului "Steaua fără nume", fiind primul câştigător al trofeului, şi a obţinut premiul I la festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, la secţiunea interpretare, cu melodia "N-aţi văzut o fată?".

A fost actor la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi şi, ulterior, a făcut parte din trupa Teatrului Muzical "Ion Vasilescu" din Bucureşti. Începând cu 1982, el a devenit solist al secţiei de estradă din Ansamblul "Rapsodia Română".

Cântăreţul a efectuat numeroase turnee în ţară şi străinătate cu colectivele teatrelor din care a făcut parte şi a înregistrat pentru radio, TV şi Electrecord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici