Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor SRTv în viitorul Consiliu de Administraţie (CA) al instituţiei, în urma scrutinului desfăşurat vineri, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR.

1372 afișări
Imaginea articolului Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor în Consiliul de Administraţie al TVR

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor în Conisliul de Administraţie al TVR (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Totodată, Liviu-Gabriel Fetter şi Sorin Burtea au fost desemnaţi membri supleanţi ai lui Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu în CA al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), conform rezultatelor alegerilor.

Cornel Mihalache a înregistrat aproape 600 de voturi, în timp ce Mihai Rădulescu a avut peste 580 de voturi. Cei doi s-au situat la mare distanţă de următorii doi clasaţi - Liviu Gabriel Fetter şi Sorin Burtea -, care au înregistrat aproximativ 300 de voturi.

Potrivit lui Dragoş Bocanaciu, nu s-a înregistrat nicio contestaţie în urma votului. "Nici nu cred că are nimeni dreptul să facă o contestaţie pentru că diferenţa a fost atât de clară, încât dorinţa oamenilor nu poate fi pusă la îndoială şi ea trebuie respectată", a spus Dragoş Bocanaciu, care a candidat şi el la alegerile interne din TVR.

Conform Legii 41/1994, angajaţii Televiziunii publice îşi desemnează, prin alegeri, doi reprezentanţi şi doi membri supleanţi în Consiliul de Administraţie.

La alegerile interne din TVR au participat 19 persoane: Cornel Mihalache, Mihai Rădulescu, Cristian Ţopescu, Adrian Sobaru, Sorin Burtea, Florian Anghel, Dragoş-Ion Bocanaciu, Raul Petrică Chesăuan, Georges Felix Boisnard, Liviu-Gabriel Fetter, Silvia Ionescu, Gheorghe Militaru, Daniela Moraru, Ion Moraru, Claudia-Daniela Nicolau, Răzvan-Ion Niculae, Sorin Rada, Ion Stavre şi Carmen Kleibel.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a anunţat, într-un comunicat remis pe 9 ianuarie agenţiei MEDIAFAX, că organizează alegeri interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie, în urma hotărârii Comitetului Director din 8 ianuarie 2014.

"Votul va avea loc în data de 17 ianuarie 2014, între orele 08.00-20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate duminică, 19 ianuarie, după soluţionarea eventualelor contestaţii", se mai spune în comunicatul TVR.

La aceste alegeri au putut candida doar angajaţii Televiziunii Române, spre deosebire de precedentele alegeri de acest tip, la care au putut candida şi persoane din afara televiziunii publice.

Stelian Tănase, directorul general interimar al SRTv, nu a dorit să răspundă la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX cu privire la regulamentul pentru organizarea alegerilor interne în TVR. Nici reprezentanţii TVR în relaţiile cu presa nu au oferit un răspuns la întrebările adresate în scris pe 9 ianuarie de MEDIAFAX privind motivele pentru care Comitetul Director al SRTv a decis să impună ca la alegerile interne din TVR să poată participa doar salariaţii televiziunii publice, nu şi persoane din afara instituţiei.

Din fostul Consiliu de Administraţie al SRTv a făcut parte ca membru titular şi Valentin Nicolau, care nu era angajat al TVR, însă a fost propus şi ales de salariaţii Televiziunii Române să îi reprezinte în CA. Cel de-al doilea membru titular din partea salariaţilor TVR în fostul CA al Televiziunii Române a fost Sorin Burtea, care este angajat al instituţiei.

Pe de altă parte, Comisia de Etică şi Arbitraj din Societatea Română de Televiziune, care s-a întrunit în 13 ianuarie 2014, i-a recomandat lui Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, să permită şi accesul persoanelor din afara televiziunii să candideze la alegerile interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în CA al instituţiei.

Comisia de Etică şi Arbitraj a analizat atunci sesizările lui Florică Iosiv, jurnalist (S) în Departamentul TVR 1, şi Cornel Mihalache, jurnalist senior la Casa de Producţie, "care, în esenţă, consideră abuzivă, ilegală şi discriminatorie decizia Comitetului Director de a condiţiona candidatura reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTv de statutul de angajat al instituţiei", conform unui comunicat postat pe site-ul TVR.

Pe de altă parte, ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse Juridice şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au transmis, într-un comunicat remis pe 8 ianuarie MEDIAFAX, că actuala conducere a SRTv încearcă să elimine vocile independente din Consiliul de Administraţie al TVR şi cer Parlamentului să analizeze legalitatea acestei decizii.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

După demiterea CA al TVR, Valentin Nicolau a fost printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii Televiziunii Române, fiind susţinut de PSD, după cum au declarat la momentul respectiv surse pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici