Corneliu Porumboiu, membru în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul

Regizorul Corneliu Porumboiu face parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul, care se desfăşoară între 31 martie şi 15 aprilie, scrie Hürriyet Daily News.

122 afișări
Imaginea articolului Corneliu Porumboiu, membru în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul

Corneliu Porumboiu, membru în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Istanbul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele juriului Festivalului de Film de la Istanbul este regizorul turc Nuri Bilge Ceylan.

Alături de Corneliu Porumboiu, din juriu fac parte actorul Hiam Abbas şi regizorul Brillante Mendoza.

Printre filmele prezente în competiţia festivalului se numără "The Loneliest Planet", de Julia Loktev, "Death of a Superhero", de Ian FitzGibbon, "Bonzai", de Cristian Jimenez, "The Snows of Kilimanjaro", de Robert Guédigian, "Albert Nobbs", de Rodrigo Garcia, şi "Oslo, 31 August", de Joachim Trier.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean. A luat premiul pentru debut Camera d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes, în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu "Poliţist, adjectiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici