Costel Busuioc cântă pentru Biserica Evanghelică Bistriţa

Costel Busuioc, interpretul care a câştigat concursul "Hijos de Babel" din Spania, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă care a precedat un concert caritabil pentru refacerea turnului de la Biserica Evanghelică, afectat de un incendiu, că şi-a dorit să cânte la Bistriţa, deşi este în concediu.

37 afișări
Imaginea articolului Costel Busuioc cântă pentru Biserica Evanghelică Bistriţa

Costel Busuioc cântă pentru Biserica Evanghelică Bistriţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Îmi pare foarte rău că a trebuit să vin la Bistriţa în această postură. Eu am crescut în Biserica Ortodoxă şi pentru mine reprezintă ceva foarte important, am hotărât să vin aici în timpul liber. În mod normal, trebuia acum să fiu în concediu. În această lună, am refuzat şapte concerte pentru destui bani şi am ales să vin aici fiindcă îmi pare foarte rău pentru Biserica Evanghelică. Ar fi bine să nu fie nevoie de astfel de situaţii ca lumea să se adune la o manifestare de valoare. Ar fi bine ca publicul larg să vină la operă şi la teatru. Din păcate, aici (la Bistriţa - n.r) nu există, dar s-ar putea face. Dacă lumea cere, totul e posibil", a declarat Costel Busuioc.

Interpretul va evolua, joi seară, pe pietonalul din centrul istoric al Bistriţei, într-un concert caritabil organizat de Fundaţia Doris din Bistriţa pentru strângerea de fonduri destinate refacerii turnului de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, afectat de un incendiu.

Pe aceeaşi scenă, vor evolua actorul Ion Haiduc de la Teatrul "Nottara", Maia Morgenstern de la Teatrul Naţional şi Teatrul Evreiesc din Bucureşti, soprana Daniela Vlădescu, directorul general al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa - tenorul Anton Vidaru şi Cvartetul "Passion". Spectacolul începe la ora 20.00.

Biserica Evanghelică Bistriţa, monument din secolul al XIV-lea, a fost cuprinsă, în luna iunie, de un incendiu care a distrus turnul şi o parte din acoperiş, pagubele fiind evaluate la peste un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici