Cotidianul francez La Tribune îşi va cere insolvenţa

Cotidianul economic francez La Tribune îşi va cere insolvenţa până la sfârşitul acestui an, fiind iniţiat şi un plan de vânzare a publicaţiei şi de căutare a unui cumpărător, potrivit unui anunţ făcut joi de conducerea ziarului.

133 afișări
Imaginea articolului Cotidianul francez La Tribune îşi va cere insolvenţa

Cotidianul francez La Tribune îşi va cere insolvenţa (Imagine: www.latribune.fr)

Din cauza "scăderii bruşte şi rapide a lichidităţilor din cont", conducerea publicaţiei a luat această decizie "dureroasă, dar responsabilă şi rezonabilă", aceasta fiind, totodată, "singura măsură posibilă pentru companie în prezent".

Cotidianul francez La Tribune este plasat sub protecţie judiciară (procedura de salvgardare) până la sfârşitul lunii decembrie.

"În ciuda excelentelor sale rezultate operaţionale, La Tribune se confruntă, de 36 de luni, cu două crize majore şi inedite, care nu au cruţat niciun titlu de presă", a spus conducerea publicaţiei, care a subliniat că La Tribune "se afla deja într-o situaţie financiară fragilă şi că veniturile sale sunt dependente în mare măsură de publicitate".

Un anunţ de vânzare a publicaţiei va fi făcut public vineri, iar ofertele vor fi analizate de tribunalul comercial din Paris începând din luna ianuarie, a precizat conducerea La Tribune.

Potrivit lui Valérie Decamp, preşedinte-director general al cotidianului, "acest plan de vânzare a publicaţiei este cea mai bună soluţie pentru viitorul titlului".

"Conducerea a anunţat că a renunţat la planul social care prevedea 16 reduceri de posturi din 165 de salariaţi, însă, dacă se ajunge la tribunalul comercial, situaţia poate fi mai rea pentru angajaţii publicaţiei", a spus, la rândul său, David Larbre, reprezentant al Sindicatului naţional al jurnaliştilor (SNJ).

Pe de altă parte, în pragul falimentului şi deja sub protecţie judiciară se află cotidianul France Soir, care a anunţat că, din luna decembrie, va renunţa la versiunea tipărită şi va apărea doar online. Această decizie a însemnat disponibilizarea a trei sferturi din angajaţi, ceea ce a provocat o revoltă sindicală. Angajaţii cotidianului au făcut un apel la Guvernul francez pentru a ajuta titlul să supravieţuiască.

Publicaţia economică La Tribune a fost, până în mai 2010, parte a grupului de media francez NextRadioTV, deţinut de Alain Weill. Din mai 2010, Valérie Decamp, directorul general, este acţionarul majoritar al publicaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici