Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie - Mediafax

Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că de la 1 aprilie Cozmin Guşă va fi consilierul său pe probleme de dezvoltare de media, urmând să se ocupe de dezvoltarea internaţională a trustului Realitatea - Caţavencu.

245 afişări
Imaginea articolului Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie

Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Domnul Guşă va fi consilierul meu pe probleme dedezvoltare de media, mai ales pentru dezvoltarea internaţională atrustului. Îşi va intra în atribuţii începând cu 1aprilie", a spus Sorin Ovidiu Vântu, cel care controleazătrustul de media Realitatea - Caţavencu.

Vântu a mai spus că l-a ales pe Cozmin Guşă pentru a-i ficonsilier, deoarece îi este prieten şi este foarte capabil în zonade business.

"Domnul Guşă este prieten cu mine şi un domn extrem decapabil. Domnul Guşă se pricepe foarte bine la business şila politică. Pe partea de politică s-a exprimat foarte bine, acumurmează să se exprime şi pe partea de business", a mai spus SorinOvidiu Vântu.

 

Potrivit tolo.ro, blogul jurnalistului CătălinTolontan, înţelegerea dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Cozmin Guşă afost parafată miercuri, contractul fiind semnat între Vântu, capersoană fizică, şi firma lui Cozmin Guşă, Soco.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi Cozmin Guşă aufost parteneri în firma Soco Dezvoltare&Management SA,înfiinţată la 5 februarie 2009, având ca obiect principal deactivitate "consultanţă pentru afaceri şi management".

"Firma pe care am înfiinţat-o cu Sorin şi în care suntemparteneri cu câte 50% din acţiuni se ocupă de proiecte private debusiness, după cum îi spune şi numele, Soco Management &Dezvoltare S.A. Această firmă nu are ca obiect de activitateacordarea de consultanţă politică, electorală. De asemenea, aceastăfirmă nu va face afaceri cu statul român şi are în vedere doarafaceri performante în mediul privat", a declarat la momentulrespectiv, pentru MEDIAFAX, Cozmin Guşă. De asemenea, el amenţionat că a înfiinţat cu "vechiul" său prieten firma, după ces-a retras din activitatea politică.

Totuşi, în august 2009, Cozmin Guşă a declarat pentru MEDIAFAXcă nu mai este partener cu Vântu în firma SocoDezvoltare&Management SA, care se ocupă de proiecte private debusiness. Atunci, fostul lider PIN a spus că a cumpărat cele 50 deprocente din acţiunile societăţii, care erau deţinute de Vântu.

"Am răscumpărat acţiunile lui, în proporţie de 50%, la nivelulinvestiţiei pe care a făcut-o, iar motivele acestei tranzacţii princare firma a devenit 100% proprietatea mea nu le fac publice, darnu afectează relaţia personală pe care am avut-o înainte de adeveni parteneri de afaceri", a explicat CozminGuşă, precizând că firma o să-şi păstreze obiectul deactivitate.

În prezent, societatea Soco Dezvoltare&Management SAîi are ca acţionari pe: Cozmin Guşă (50%) şi Gabriela Guşă(50%). Capitalul social al societăţii este de 100.000 delei. Administratorii firmei, care are sediul în sectorul 1 dinBucureşti, sunt: Cozmin Guşă, Puiu-Marinel Vlad, Cătălin NicuşorBarbu şi Claudia - Bogdana Ciochia. Mandatul lui Guşă se încheie la29 ianuarie 2013, potrivit informaţiilor de la RegistrulComerţului.

Cozmin Guşă a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie 2009,că se retrage din politică. El a intrat în viaţa publicăîn urmă cu aproape nouă ani, trecând prin trei partide, dintre careprimul a fost PSD.

Cozmin Guşă a fost, în campania electorală, consilier alliderului PSD Mircea Geoană. Cu toate acestea, încă din 12 martie,fostul lider PIN Cozmin Guşă a negat, implicarea firmei la careeste acţionar alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu înactivităţi de consultanţă electorală, precizând că a înfiinţat-o,împreună cu vechiul său prieten, pentru proiecte private debusiness, după ce s-a retras din politică.

Grupul Realitatea-Caţavencu, controlat de omul de afaceri SorinOvidiu Vântu, cuprinde, printre altele, televiziunile RealitateaTV, Money Channel, pachetul de canale de film CineStar, posturilede radio Realitatea FM şi Guerrilla, publicaţiile AcademiaCaţavencu, Money Express şi f5 - New Media (peste 30 de site-uri,printre care realitatea.net, money.ro, 24fun.ro), precum şi agenţiade presă NewsIn şi reţelele Monopoly TV şi Zoom. De asemenea,trustul a anunţat lansarea în primăvara acestui an a televiziuniide ştiri şi business Publika TV în Republica Moldova.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici