Crasnea (CRP): Proiectele Codurilor trebuie să beneficieze de o dezbatere publică reală

Preşedinta Clubului Român de Presă (CRP), Indira Crasnea, a declarat, miercuri, că proiectele Codurilor juridice trebuie să fie returnate iniţiatorului, respectiv Guvernului şi Ministerului Justiţiei, astfel încât aceste legi fundamentale să beneficieze de o dezbatere publică reală.

15 afișări
Imaginea articolului Crasnea (CRP): Proiectele Codurilor trebuie să beneficieze de o dezbatere publică reală

Crasnea (CRP): Proiectele Codurilor trebuie să beneficieze de o dezbatere publică reală (Imagine: Mediafax Foto)

Indira Crasnea a făcut această declaraţie la sfârşitul discuţiilor care au avut loc, în Parlament, între reprezentanţii organizaţiilor civice şi ale mass-media care fac parte din Coaliţia "Opriţi Codurile" şi parlamentari din Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, la care a participat şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

"Coaliţia «Opriţi Codurile» a cerut oprirea actualelor proceduri pentru aceste legi şi returnarea lor la iniţiator, respectiv Guvernului României şi Ministerului Justiţiei", a precizat preşedintele CRP.

Potrivit Indirei Crasnea, aceste legi fundamentale, care reprezintă "infrastructura juridică a unei naţiuni", au nevoie "ca de aer" de o dezbatere publică reală.

Coaliția "Opriţi Codurile" va face, potrivit preşedintelui CRP, şi un demers instituţional în acestă direcţie, urmând să se adreseze prin scrisori preşedintelui Traian Băsescu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierului Emil Boc şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"Noi credem că aceste legi sunt atât de importante şi ne influenţează atât de mult încât merită un tratament prin care autorităţile, Parlamentul în special, să le acorde respectul care li se cuvine", a fost de părere Crasnea.

Ea mai spus că pentru Coduri, în general, sunt necesare "dezbateri făcute transparent, cu calm, cu responsabilitate".

"Indiferent ce am face noi, ca şi coaliţie de asociaţii civice şi ale mass-media (…), în final este o problemă de dorinţă, voinţă politică şi decizie politică la cel mai înalt nivel şi sper să putem influenţa într-un fel înţelept, în aşa fel încât aceste legi atât de importante să intre într-o logică normală", a mai spus preşedintele CRP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici