Creţulescu, despre premiul Emmy: E un moment formidabil pentru HBO şi pentru documentarul românesc

Andrei Creţulescu, unul dintre producătorii documentarului "Lumea văzută de Ion B.", care a câştigat premiul Emmy la secţiunea "Arts Programming", a declarat pentru MEDIAFAX că distincţia reprezintă un moment formidabil pentru HBO, în principal, dar şi pentru documentarul românesc, în general.

18 afișări
Imaginea articolului Creţulescu, despre premiul Emmy: E un moment formidabil pentru HBO şi pentru documentarul românesc

Creţulescu, despre premiul Emmy: E un moment formidabil pentru HBO şi pentru documentarul românesc

"E un moment formidabil pentru HBO, în principal, şi pentru documentarul românesc, în general. Îndrăznesc să spun şi să cred că este numai începutul", a spus Andrei Creţulescu, producător HBO.

Documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria "Arts Programming" la cea de-a 38-a ediţie a premiilor Emmy, a declarat pentru MEDIAFAX regizorul.

La gala de decernare a premiilor, care a avut loc la New York, luni, începând cu ora locală 19.30, au fost prezenţi pentru a ridica trofeul regizorul Alexander Nanau şi Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, şi Aurelian Nica, producătorii documentarului alături de Andrei Creţulescu.

Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. "Lumea văzută de Ion B." a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate, pe 17 decembrie 2009, la HBO România.

Filmul lui Alexander Nanau prezintă povestea lui Ion Bârlădeanu, care, de la o viaţă de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală - "Realpolitik" -, la o prestigioasă galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie.

Alături de "Lumea văzută de Ion B.", la secţiunea "Arts Programming" a premiilor Emmy au mai fost nominalizate trei programe: "All My Life: Cazuza" (TV Globo, Brazilia), "Imagine... David Hockney: A Bigger Picture" (BBC/ Coluga Pictures, Marea Britanie) şi "Personas Inside Out" (TV Asahi, Japonia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici