Cristi Puiu, Gabriela Adameşteanu şi Lucian Boia, în direct la France Culture

Radioul France Culture, parte a grupului Radio France, transmite pe 13, 14 şi 15 decembrie, emisiuni în direct, de la Bucureşti, cu artişti, cineaşti şi oameni de cultură români, precum Cristi Puiu, Gabriela Adameşteanu, Lucian Boia sau Mihai Oroveanu.

8 afișări
Imaginea articolului Cristi Puiu, Gabriela Adameşteanu şi Lucian Boia, în direct la France Culture

Cristi Puiu, Gabriela Adameşteanu şi Lucian Boia, în direct la France Culture

France Culture şi-a instalat studiourile la Institutul Cultural Francez din Bucureşti şi va transmite timp de trei zile emisiuni în direct, pentru publicul francez.

Zilele France Culture la Bucureşti vor debuta joi seara, cu emisiunea "Travaux Publics", în care Jean Lebrun îi va avea ca invitaţi pe sociologul Mircea Kivu şi pediatrul Ramona Nicolescu.

Seria de emisiuni în direct de la Bucureşti va continua vineri, când sunt programate: "Tout arrive!", de Arnaud Laporte, realizatori Laurence Millet şi Luc-Jean Reynaud, cu Henri Paul, ambasadorul Franţei, scriitoarea Gabriela Adameşteanu, regizoarea Cătălina Buzoianu, producătorul Dan Burlac, regizorul Cristi Puiu, criticul de cinema Alex Leo Şerban şi Mihai Oroveanu, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană al României, "Du grain à moudre", de Julie Clarini şi Brice Couturier, realizator Malika Mezghach, cu istoricul Lucian Boia, cercetătoarea Antonela Capelle-Pogăcean, scriitoarea Cecilia Ştefănescu şi Raluca Grosescu, cercetătoare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România.

O altă emisiune în direct de la Bucureşti, transmisă de France Culture, este "Travaux Publics", de Jean Lebrun, cu Laurent Couderc, corespondent la Bucureşti pentru L’Express şi RTBF, Ionan Popescu, directoare în cadrul Muzeului Ţăranului Român, Edita Lupea, creatoare de modă şi fondatoare a DadaFashion, şi Maria Grapini, preşedintele Fepaius - organizaţia patronală a industriei textilelor, şi "Minuit Dix", de Laurent Goumarre, la care este anunţată prezenţa coregrafilor Mihai Mihalcea şi Vava Ştefănescu, Cosmin Tapu, preşedintele asociaţiei RoKolektiv, şi Ruxandra Balaci, director artistic în Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

În afară de transmisiile în direct de la Bucureşti, France Culture va difuza, în cele trei zile, şi emisiuni în direct de la Radio France, dedicate României, cu personalităţi franceze precum: politologul Jacques Rupnik şi Sylvie Goulard, preşedintele Mişcării Europene Franceze.

În plus, vineri, va fi retransmisă, în cadrul emisiunii "Les nuits", de Philippe Garbit şi Geneviève Hutin, Ziua France Culture a Bucarest din 13 aprilie 1991. La un an de la căderea regimului Ceauşescu, France Culture şi-a instalat microfoanele la Institul Francez din Bucureşti, difuzând o emisiune cu nume precum: scriitorul Gabriel Liiceanu, Dan Hăulică, ambasador la UNESCO, istoricul Jean-Noel Jeanneney, regizorul Andrei Şerban, scriitorul Andrei Pleşu, Doina Cornea şi Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Răzvan Theodorescu, Dominique Fernandez, Mihai Şora, Ovidiu Maitec, Nicolae Balotă, Octavian Paler, Lucian Pintilie, Andrei Pippidi, Ion Caramitru.

Sâmbătă, France Culture va transmite, în direct de la Radio France, emisiunile: "Terre à terre", de Ruth Stégassy, în care va fi prezentat un reportaj despre satul Şinca Nouă, şi "Le magazine de la rédaction", de Lise Jolly, în care va fi difuzat un reportaj despre agricultura din România, realizat de Matthieu Laurent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici