Cristian Mungiu nu a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru film străin

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, câştigător a numeroase şi prestigioase premii, printre care se numără Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, nu a fost inclus printre filmele nominalizate la ediţia de anul acesta a premiilor BAFTA pentru film în altă limbă decât engleza.

2 afișări
Imaginea articolului Cristian Mungiu nu a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru film străin

Filmul "Labirintul lui Pan", în regia mexicanului Guillermo del Toro

Potrivit bbc.co.uk., pe lista filmelor nominalizate pentru premiul BAFTA la categoria "cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza" au fost incluse: "Lust, Caution", de Ang Lee, "La vie en rose", de Olivier Dahan, "The Diving Bell and the Butterfly", de Julian Schnabel, "The Kite Runner", de Marc Forster, şi "Viaţa altora" de Florian Henckel von Donnersmarck, câştigător al premiului Oscar pentru film străin în 2007.

Anul acesta, nominalizările la categoria "film străin într-o altă limbă decât engleza", au fost anunţate pentru prima dată cu o săptămână înainte de celelalte categorii, pentru ca juriul să aibă posibilitatea de a viziona producţiile.

Nominalizările la celelalte categorii de premii decernate de Academia Britanică de Film vor fi anunţate pe 16 ianuarie.

Ceremonia de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie, la Royal Opera House, Londra.

Câştigătorul de anul trecut la categoria "cel mai bun film străin într-o altă limbă decât engleza" a fost  "Labirintul lui Pan", în regia mexicanului Guillermo del Toro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici