Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Cristian Hostiuc - aleşi în Colegiul Director al AJR

C.T. Popescu, Cătălin Tolontan, Cristian Hostiuc, Cristian Stoianovici, Ovidiu Nahoi şi Dan Horaţiu Popa au fost aleşi membri ai Colegiului Director al Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), sâmbătă, la Adunarea Generală a organizaţiei, ei având un mandat limitat de un an.

14 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Cristian Hostiuc - aleşi în Colegiul Director al AJR

Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan şi Cristian Hostiuc - aleşi în Colegiul Director al AJR

Prin urmare, componenţa Colegiului Director, care va avea, la fel ca şi preşedintele, un mandat limitat de un an, este următoarea: Cristian Hostiuc, Cristian Tudor Popescu, Ovidiu Nahoi, Cătălin Tolontan, Cristian Stoianovici, Dan Horaţiu Popa, numai aceştia fiind admişi, întrucât au obţinut peste 21 de voturi (jumătate plus unu).

Iniţial, se stabilise să fie aleşi opt membri în acest Colegiu cu mandat de un an, astfel încât două locuri au rămas neocupate. Conform statutului, Colegiul Director este format din 14 membri, plus preşedintele.

Candidaţii pentru Colegiul Director au fost: Ştefan Beldie, Florian Bichir, Dorin Chioţea, Cristian Hostiuc, Laurenţiu Mihu, Ovidiu Nahoi, Petrişor Obae, Nicu Cozma, Horaţiu Popa şi Cristian Tudor Popescu, Ştefan Rădeanu, Dan Suciu, Cătălin Tolontan şi Ciprian Stoianovici.

Deşi Cristian Tudor Popescu a precizat, la începutul şedinţei, că nu vrea să candideze la vreo funcţie, mulţi dintre cei prezenţi au insistat ca el să facă parte din Colegiul Director, cel puţin pentru acest mandat limitat de un an.

Tot sâmbătă a fost ales şi preşedintele AJR, în persoana lui Cezar Iulian Ion, care va avea un mandat limitat de un an.

La Adunarea Generală, Asociaţia Jurnaliştilor din România a mai decis, prin vot, obligativitatea celor care doresc să devină membri ai AJR să aibă o experienţă de trei ani în presă, respingând, în acest fel, propunerea ca vechimea în presă să fie redusă la un singur an.

De asemenea, s-a propus modificarea statutului AJR, astfel încât jurnaliştii cu o vechime în presă între 1 şi 3 ani să fie acceptaţi în asociaţie cu statutul de "membri aspiranţi".

Adunarea Generală a Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR) a mai decis ca jurnaliştii care sunt şi membri în Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă (CRP) şi ai AJR să se abţină la Adunarea Generală a Clubului, din 9 februarie, zi în care să se şi retragă din CRP.

Cotizaţia este de 1 euro pe lună - 12 euro pe an.

La Adunarea Generală de sâmbătă au fost prezenţi 41 din cei 43 de membri cu drept de vot (dintr-un total de 67 de membri ai AJR).

Asociaţia Jurnaliştilor din România este o organizaţie profesională neguvernamentală, care a apărut în 27 martie, din nevoia reprezentării, la nivelul jurnaliştilor, a intereselor profesionale ale celor ce activează în mass-media. Informaţii despre asociaţie şi procedura de admitere se găsesc la adresa http://www.ajr.ro/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici