CRP, îngrijorat de acţiunile de control la Inform Media

Clubul Român de Presă (CRP) este îngrijorat de modul de acţiune al forţelor de ordine la controalele făcute la filialele Inform Media, solicitând ministrului de Interne, Dan Nica analizarea situaţiei şi măsuri în consecinţă.

20 afișări
Imaginea articolului CRP, îngrijorat de acţiunile de control la Inform Media

CRP, îngrijorat de acţiunile de control la Inform Media

CRP constată că s-a încercat o extindere a acţiunilor de control dincolo de scopul declarat al verificărilor şi că la filiala Inform Media din Timişoara a fost periclitată desfăşurarea activităţilor redacţionale şi funcţionarea tipografiei.

"In Timişoara, controlul, neanunţat, s-a extins pe durata a aproximativ nouă ore, periclitând desfăşurarea activităţii redacţionale şi funcţionarea tipografiei societăţii, în condiţiile în care un subcomisar a încercat să confişte hard-disc-ul serverului societăţii, ceea ce ar fi facut imposibilă activitatea în societate", potrivit Consiliului de Onoare al CRP.

CRP consideră că este dreptul autorităţilor să verifice legalitatea programelor de calculator, însă cu respectarea normelor de rigoare şi fără perturbarea activităţilor companiei.

CRP sancţionează şi ameninţările cu intervenţia unui echipaj al SPIR, la controlul de la filiala timişoreană a Inform Media, considerându-le disproporţionate în raport cu scopul acţiunilor de verificare.

"Considerăm extrem de îngrijorătoare încercarea de implicare a unei asemenea forţe într-o situaţie fără conotaţii violente. Solicităm ministrului de Interne Dan Nica să investigheze incidentul cu toată seriozitatea, întrucât, în absenţa unor sancţiuni, apare un precedent periculos pentru funcţionarea normală a unei societăţi pe care o dorim democratică", a mai precizat Consiliul de Onoare al CRP.

Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) s-a alăturat demersului Clubului, cele două asociaţii profesionale denunţând, "încercările autorităţilor de a bloca activitatea" Inform Media, pe care le consideră "un precedent periculos" pentru desfăşurarea activităţilor companiilor de presă din România.

O descindere a poliţiştilor timişoreni a avut loc la un punct de lucru al Inform Media, din Timişoara, după ce s-a înregistrat o plângere conform căreia instituţia de presă ar folosi programe IT fără să aibă licenţă, acţiuni similare având loc şi la alte puncte de lucru ale firmei.

Citeşte şi:

Descinderi ale Poliţiei la mai multe puncte de lucru ale Inform Media

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici