CRP protestează la MAE ucrainean în cazul cotidianului Blick

Clubul Român de Presă a trimis, vineri, scrisori MAE ucrainean şi World Association of Newspapers (WAN), în care protestează faţă de situaţia în care se află cotidianul Blick - editat de Adevărul Holding - publicaţie ameninţată cu suspendarea de autorităţile de la Kiev.

14 afișări
Imaginea articolului CRP protestează la MAE ucrainean în cazul cotidianului Blick

Preşedintele CRP, Indira Crasnea (Imagine: Mediafax Foto)

"CRP respectă legislaţia ucraineană şi înţelege faptul că într-un stat de drept aceste legi trebuie consolidate. Credem că acest proces de consolidare legislativă ar trebui să ţină cont de gravitatea infracţiunilor, în condiţiile în care este privilegiul unui stat democratic de a aplica pedepse corecte. Din păcate, avem îndoieli că autorităţile ucrainene au respectat acest principiu în ce priveşte cotidianul Blick", a declarat, pentru MEDIAFAX, Indira Crasnea, preşedintele CRP.

World Association of Newspapers (WAN) a fost informată despre demersurile făcute de CRP pe lângă ministrul de Externe ucrainean şi i s-a solicitat sprijinul în acest caz, a precizat Crasnea, care este şi membră a board-ului WAN.

"Adevărul Holding este un membru activ important al Clubului Român de Presă şi vom face toate diligenţele instituţionale posibile pentru rezolvarea acestei situaţii dificile", a mai spus Crasnea.

Clubul Român de Presă (CRP), înfiinţat în 1998, este asociaţie profesională a companiilor din industria mass-media. CRP reuneşte 30 de societăţi din presa scrisă şi audio-vizual.

Cotidianul ucrainean Blik, deţinut de Adevărul Holding, este ameninţat cu suspendarea de către Comisia Naţională a Experţilor pentru Moralitate Publică din Ucraina, pentru publicarea unor fotografii catalogate drept pornografice, conform Legii de apărare a moralei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici