CRP şi AJR: Motivul retragerii acreditării jurnalistei MEDIAFAX de către PRM contravine legii

Clubul Român de Presă (CRP) şi Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) consideră că retragerea de către PRM a acreditării jurnalistei Ema Toader de la Agenţia de presă MEDIAFAX este în contradicţie cu Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public.

72 afișări
Imaginea articolului CRP şi AJR: Motivul retragerii acreditării jurnalistei MEDIAFAX de către PRM contravine legii

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor (Imagine: Mediafax Foto)

"Clubul Român de Presă şi Asociaţia Jurnaliştilor din România au luat act de retragerea acreditării corespondentului Mediafax, Ema Toader, de către reprezentanţii Partidului România Mare şi consideră că motivul invocat de PRM - «comentariile răuvoitoare şi incorecte» ale corespondentului - contravine Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public", potrivit CRP-AJR.

CRP şi AJR precizează că "retragerea acreditării unui jurnalist pentru delict de opinie este ilegală", cele două organizaţii dezaprobând ferm "orice astfel de manifestări din partea partidelor politice, oricare ar fi ele" şi apreciază că "informarea publicului este un demers care transcende simpatiile şi antipatiile personale ale liderilor partidelor".

"Clubul Român de Presă şi Asociaţia Jurnaliştilor din România sprijină "nediscriminatoriu orice demers de exercitare onestă a activităţii jurnalistice" şi reamintesc jurnaliştilor şi redacţiilor că pot sesiza cele două organizaţii în cazuri de limitare a libertăţii de exprimare sau a accesului la informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici