CT Popescu: În presa românească nu se practică o atitudine rasistă faţă de romi

Preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), Cristian Tudor Popescu, a declarat, vineri, că în presa românească "nu se practică o atitudine rasistă împotriva romilor", cu excepţia unor publicaţii "care cu greu pot fi etichetate drept presă, fie ea şi murdară".

2 afișări
Imaginea articolului CT Popescu: În presa românească nu se practică o atitudine rasistă faţă de romi

CT Popescu: În presa românească nu se practică o atitudine rasistă faţă de romi

Potrivit unui comunicat de vineri al European Roma Grassroots Organisation şi Romani Criss, nesancţionarea "anti-ţigănismului" promovat de unele posturi de televiziune, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, "se reflectă şi în atitudinea publicului larg şi în mesajele rasiste venite de la cele mai înalte niveluri ale clasei politice române şi italiene". Reprezentanţii celor două organizaţii reclamă faptul că o parte a mass-media din România atribuie direct sau implicit diverse infracţiuni unui întreg grup etnic.

"Presa serioasă românească nu are o atitudine anti-romă", a spus CT Popescu, precizând că "există, însă, subproduse de presă" care pot fi acuzate de rasism, dar "care cu greu pot fi etichetate drept presă, fie ea şi murdară".

"Există, în schimb, politicieni, începând cu şeful statului, care au încercat, de-a lungul vremii, să câştige capital electoral prin resuscitarea unor atitudini îndreptate împotriva întregii etnii rome, situaţie care, din păcate, s-ar putea regăsi şi în politica de vârf din Italia".

Poliţia italiană l-a arestat, miercuri, pe românul Nicolae Romulus Mailat, în vârstă de 25 de ani - originar din localitatea Vurpăr-judeţul Sibiu, având domiciliul în Avrig - pentru agresarea fizică şi sexuală a Giovannei Reggiani, în vârstă de 47 de ani, al cărei trup aproape neînsufleţit l-a abandonat într-un şanţ din apropierea gării Tor di Quinto, din Roma. Victima agresiunii a murit, ca urmare a leziunilor grave suferite, la spitalul Sant'Andrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici