CT Popescu înapoiază diploma de onoare de la CRP, după ce Cancan şi Ciao au fost admise în Club

Cristian Tudor Popescu scrie în Gândul că a decis să înapoieze diploma de membru de onoare oferită de Clubul Român de Presă pentru că CRP a inclus Cancan şi Ciao în Club, în timp ce Indira Crasnea, preşedintele Clubului, spune că CRP este o organizaţie a industriei, "cu bune şi cu mai puţin bune".

49 afișări
Imaginea articolului CT Popescu înapoiază diploma de onoare de la CRP, după ce Cancan şi Ciao au fost admise în Club

CT Popescu înapoiază diploma de onoare de la CRP, după ce Cancan şi Ciao au fost admise în Club (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Într-un post scriptum al editorialului pe tema votului obligatoriu, publicat vineri în cotidianul Gândul, Cristian Tudor Popescu scrie că a înapoiat diploma de membru de onoare al CRP ca să nu strice "fotografia de grup".

"Dacă tot vorbim despre nu. Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă a aprobat primirea în CRP a foilor Cancan şi Ciao. Pesemne, Consiliul consideră că astfel CRP devine cu adevărat reprezentativ pentru presa română. Ca să nu stric fotografia de grup, înapoiez diploma de membru de onoare pe care mi-a înmânat-o Consiliul de Onoare al CRP, întrucât mi-e greu să mai găsesc definiţia cuvântului onoare", scrie Tudor Popescu.

Pe de altă parte, Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă, a declarat pentru MEDIAFAX că organizaţia pe care o conduce este a unei industrii mass media, "cu bune şi cu rele", nu una a "sfinţilor sau a turnurilor de fildeş imaculate".

"Obligaţia mea în această situaţie care, personal, mă mâhneşte, este de a fi fair play. Faţă de domnul Popescu şi faţă de Club. Ca jurnalistă, pentru mine domnul Popescu este şi rămâne un gazetar cu scriitură de referinţă. Ca preşedintă a CRP, pentru mine Clubul este şi rămâne asociaţia profesională solidă a companiilor din industria mass-media. Reprezentativă prin numărul de companii membre, prin prezenţa în Club a executivilor din top-management şi prin diversitate. Clubul Român de Presă nu este asociaţia sfinţilor sau a turnurilor de fildeş imaculate. Este o organizaţie a unei industrii, cu bune şi cu mai puţin bune. Avem suficientă autoritate şi instrumente la îndemână să le îndreptăm, atât cât se poate, pe cele mai puţin bune. Dincolo de aceste evidenţe, orice alte consideraţii sunt de prisos", spune Crasnea.

CRP a anunţat, miercuri, că tabloidul Cancan şi revista Ciao au devenit membri ai Clubului, admiterea companiilor Cancan Media SRL şi Revista Ciao SRL fiind aprobată, prin rezoluţie, de Consiliul de Onoare.

Cele două companii vor fi reprezentate în CRP de Lucian Romaşcanu, director general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici