Culoare şi atmosferă de Zilele Bucureştiului. Din Cişmigiu, până în Herăstrău şi Piaţa Constituţiei

Zilele Bucureştiului sunt sărbătorite în acest weekend printr-o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piaţa Constituţiei şi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău,unde au loc concerte,expoziţii, ateliere, spectacole de teatru sau bătăi cu flori.

4490 afișări
Imaginea articolului Culoare şi atmosferă de Zilele Bucureştiului. Din Cişmigiu, până în Herăstrău şi Piaţa Constituţiei

Culoare şi atmosferă de Zilele Bucureştiului. Din Cişmigiu, până în Herăstrău şi Piaţa Constituţiei (Imagine: Marius Dumbraveau/ Mediafax Foto)

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, Primăria Municipiului Bucureşti organizează o serie de evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei în trei zone de interes ale oraşului: Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău.

Piaţa Constituţiei

Scena din Piaţa Constituţiei e pregătită pentru concertul de sâmbătă seară. Cei mai iubiti artişti pop-rock ai momentului sărbătoresc Zilele Bucureştiului împreună cu bucureştenii: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Trupa Vunk, Bere Gratis Oficial, Sore, Loredana, RUBY, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyik, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble. Petrecerea a început deja de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată în acest weekend de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimbă printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţă Consitutiei şi pe străzile alăturate.

Parcul Colţea

„Simfonii de vară”, evenimentul devenit deja tradiţie, organizat de Primaria Sector 3 în Parcul Colţea, aduce iubitorilor de muzică clasică, cu ocazia Zilelor Bucureştiului două concerte de neratat: sâmbătă, 17 septembrie de la ora 19.30 - Cvartet Passione, iar duminică, 18 septembrie de la ora 19.30 - Angely's Symphonic & Corul Academic " Divina Armonie".

Parcul Cişmigiu

Plimbări cu ponei, spectacole de magie, concursuri cu premii şi multe alte activităţi distractive pentru cei mici au loc în Parcul Cişmigiu cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

„Kids City 2016”, vine de Zilele Bucureştiului în Cişmigiu aducând spectacole de circ, ateliere de creaţie şi activităţi sportive pentru copii .

În cadrul evenimentului Kids City 2016” - „Aventuri în lumea Circului”, foişorul din parcul Cişmigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învaţă să facă jonglerii, să îşi ţină echilibrul sau să facă giumbuşlucuri. Toate aceaste activităţi poartă denumirea de „Şcoală de circ”. Animalele din lumea circului, poneii, şerpii, aligatorii şi căţeii vor fi disponibili în parc pentru fotografii. Totodată, aleile din parcul Cişmigiu vor fi împânzite de tot felul de activităţi distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru că nivelul de distracţie să fie la superlativ. Cei mici sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susţinute de copiii de la cluburile din Capitală dar şi să participe la mai multe activităţi sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv şi scrima.

Parcul Herăstrău

Sâmbătă şi duminică până la ora 22.00, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, „Bataia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu şi târg cu produse hand-made.

Bucureştiul este sărbătorit în Parcul Herăstrău şi prin spectacole de muzică, dans, teatru, echilibristică, mimi, parada costumelor populare, cu preparate şi obiecte tradiţionale din Târgul Meşteşugarilor.

„Bătaia cu flori” , programată pentru duminică între orele 17:30 – 18:00 este un obicei ce datează din anul 1890. Iniţial se serba în Duminica Floriilor, urmând ca în perioada interbelică să fie celebrat de 10 mai, ziua regalităţii. Cu această ocazie oamenii ieşeau în stradă, aruncând cu flori unii în alţii. „Bătaia cu flori” aduce în fiecare an culoare şi veselie, motiv pentru care invităm bucureştenii să menţinem viu acest obicei frumos.

Târgul Bucureştiului pune la dispoziţia vizitatorilor o gama diversificată de produse artizanale confecţionate de meşteri populari şi artişti plastici.

Tot în Parcul Herăstrău are loc în acest weekend şi „Gradina Culinară” care îşi aşteaptă oaspeţii cu preparate din bucătăria tradiţională românească.

Spectacolele realizate de Teatrul Masca poposesc în Parcul Herăstrău, Aleea Michael Jackson, în acest weekend. Spectacolul „Vânt de primăvară prin piersici” se joacă în această sâmbătă şi duminică de la ora 19.00, spectacolul fiind regizat de Mihai Malaimare.

La „Parada costumelor de epocă”, din acelaşi parc, domni si domniţe in haine de sarbatoare vor defila elegant pe aleile parcului.

Programul complet al evenimentelor din Parcul Herăstrău poate fi consultat la adresa: https://goo.gl/0hbVr6, iar mai multe detalii se găsesc la link-ul https://www.facebook.com/PovestideBucuresticreart/.

Parcul Naţional

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului va avea loc şi un Târg de pâine în Parcul Naţional (bd. Basarabia), în faţa clădirii Centrul Cultural Mihai Eminescu. Centrul Cultural "Mihai Eminescu" aduce în faţa publicului o inedită îmbinare a tradiţiilor şi a obiceiurilor populare autentice legate de producerea pâinii prezentând rolul acesteia în viaţa omului de la ţară.

„Îmblătitul spicelor de grâu", „Pomul ritual” şi „Pâinea rituală”, folosită în zona Olteniei şi a Munteniei la diferite obiceiuri tradiţionale şi religioase reprezentative pentru momentele importante ale vieţii vor face deliciul publicului participant.

Cele 14 cuptoare tradiţionale amplasate în faţa clădirii centrului cultural vor funcţiona permanent pe întreaga durată a festivalului pâinii. Spectacolele nu lipsesc din programul târgului, printre cei invitaţi să întregească atmosfera specifică satului tradiţional regăsindu-se artişti de valoare ai folclorului românesc.

Bulevardul Unirii devine Bulevardul Artelor

Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casă Artelor a organizat cu ocazia Zilelor Bucureştiului cea de-a III-a ediţie a programului cultural "Bulevardul Artelor". Ediţia din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart şi marchează 260 de ani de la naşterea marelui compozitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici