Cum afli cine ţi-a mai folosit contul de mail?

După ce sistemul de parole al Google a fost ţinta unui atac fără precedent, acum compania a lansat un serviciu de alertă, care îţi arată cine ţi-a mai citit sau, de ce nu, copiat email-urile. Ai putea avea surpriza să descoperi că, deşi nu ai fost nicio clipă plecat din ţară, contul tău a fost accesat tocmai din China sau America.

255 afișări
Imaginea articolului Cum afli cine ţi-a mai folosit contul de mail?

Cum afli cine ţi-a mai folosit contul de mail? (Imagine: Mediafax Foto)

Respectivul sistem de parole, cunoscut sub numele "Gaia", este în spatele interfeţei folosite de milioane de oameni, simpli utilizatori sau chiar dezvoltatori, pentru a accesa Gmail, dar şi diverse documente ori servicii pe baza de înregistrare.

Pentru a-ţi verifica serviciul de mail, trebuie să intri în secţiunea "Settings". În josul paginii, vei vedea un mesaj scris cu verde: "Last account activity: 3 hours ago at this IP". Dacă dai click pe "Details" vei afla de unde anume ai intrat în Gmail: dintr-un browser, de pe telefon; afli IP-ul care îţi arată ţara, data şi ora accesării serviciului.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici