Cum au schimbat contestaţiile lista publicaţiilor finanţate de Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a dat publicităţii rezultatele finale ale evaluării dosarelor pentru finanţarea publicaţiilor culturale depuse de alţi operatori decât uniunile de creatori, după ce au fost luate în considerare contestaţiile depuse în perioada 19 - 21 iunie, potrivit site-ului instituţiei.

184 afișări
Imaginea articolului Cum au schimbat contestaţiile lista publicaţiilor finanţate de Ministerul Culturii

Cum au schimbat contestaţiile lista publicaţiilor finanţate de Ministerul Culturii

După ce comisia din Ministerul Culturii a revizuit proiectele pentru care s-au depus contestaţii, lista publicaţiilor selectate pentru finanţare a suferit unele modificări.

Astfel, Revista Yorick, a Asociaţiei Est-Etica, care primise 58 de puncte în urma primei jurizări, a urcat la 74 de puncte după contestaţii, primind astfel 30.000 de lei. Contestaţia a adus bani şi revistei The PR Journal, realizată de The Institute for International Relations, care a crescut la 60 de puncte de la 43 obţinute iniţial. Noua notă a venit şi cu suma de 15.000 de lei acordată în urma concursului.

Aproape dublă a fost şi nota acordată după contestaţii revistei The Art of Living, propusă de Chelgate Ltd UK, dar saltul de la 25,4 la 49 de puncte nu le-a adus niciun ban în actuala sesiune de finanţare.

Nefericită a fost şi recalcularea punctajului obţinut de Revista Flacăra lui Adrian Păunescu, propusă de Fundaţia Culturală Iubirea, care a scăzut de la 37,8 puncte la 32,33.

Cele mai bune punctaje la actuala sesiune de finanţare le-au primit revistele Observator Cultural (90 de puncte), care obţine astfel un sprijin de 80.000 de lei, Dilema Veche (82,6), Igloo (82), Zeppelin (82) şi Korunk (81), care au câştigat câte 60.000 de lei.

Suma totală împărţită candidaţilor declaraţi câştigători este de 1.095.000 de lei.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a desfăşurat concursul de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de Uniunile de Creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2018, potrivit prevederilor Legii nr. 136/2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici