Dan Dediu şi Cristian Mihăilescu, decoraţi de Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Cultural

Mai multe personalităţi ale vieţii culturale româneşti, printre care Dan Dediu, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, şi regizorul de operă Cristian Mihăilescu, au fost decorate cu Ordinul Meritul Cultural de preşedintele Traian Băsescu.

276 afișări
Imaginea articolului Dan Dediu şi Cristian Mihăilescu, decoraţi de Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Cultural

Dan Dediu şi Cristian Mihăilescu, decoraţi de Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Cultural

Decretul nr. 684/2014 privind conferirea acestor decoraţii a fost publicat în Monitorul Oficial luni. Astfel, mai multe personalităţi din România vor primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, respectiv Meritul Cultural în grad de Cavaler, "în semn de apreciere pentru competenţa şi profesionalismul dovedite, de-a lungul timpului, în educaţia artistică a tinerei generaţii".

Drept urmare, lui Dan Dediu, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria B - "Muzică", regizorului de operă Cristian Mihăilescu i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F - "Promovarea Culturii", muzicologului Daniela Caraman Fotea i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, categoria F - "Promovarea Culturii", iar realizatoarei de programe muzicale Sorina Goia i se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria D - "Arta Spectacolului". De asemenea, potrivit decretului, Doina Roşca, director al Centrului Cultural "Ionel Perlea" din municipiul Slobozia, va primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F - "Promovarea Culturii".

Decorările au fost făcute la propunerea profesorului universitar Grigore Constantinescu, preşedintele Forumului Muzical Român, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici