"Dan Diaconescu Direct" iese din grila OTV

Postul OTV a anunţat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că va scoate din grila sa de programe emisiunea "Dan Diaconescu Direct", începând cu data de 17 mai, într-o adresă înregistrată joi de Consiliu.

3098 afișări
Imaginea articolului "Dan Diaconescu Direct" iese din grila OTV

Dan Diaconescu(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit adresei de la Acsis Solv Ipurl, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, în locul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" se va introduce în grila postului OTV un alt program ale cărui coordonate vor fi supuse spre aprobare administratorului judiciar până cel târziu pe 15 mai. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, "se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor" respective, se mai spune în adresă.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat că respectiva adresă este doar o notificare, de care Consiliul a luat act, nefiind necesară aprobarea CNA pentru scoaterea unei emisiuni din grila de programe a unui post.

Aprobarea CNA este necesară în cazul în care este modificată structura de programe a postului respectiv (ponderea diferitelor tipuri de emisiuni - informative, de divertisment etc.), aprobată de Consiliu atunci când postul primeşte licenţă.

CNA a înjumătăţit în mai multe rânduri licenţa OTV, pentru că postul difuzează publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie, astfel că postul nu mai poate emite decât până la data de 29 mai. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013).

În data de 10 aprilie, CNA a decis, însă, din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie. În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licenţa audiovizuală.

CNA a stabilit această sancţiune drastică, după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 - 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

"Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunţat CNA că a atacat în instanţă decizia de înjumătăţire a licenţei sale.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deţine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici