Dan Perjovschi: Dacă se vrea un ICR nepolitic, atunci trebuie organizat concurs

Dan Perjovschi a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la propunerea lui Andrei Marga pentru funcţia de preşedinte al ICR, că, în prezent, chiar dacă ar fi propus Patapievici să revină la conducerea institutului, nu ar fi în regulă şi că, dacă se vrea un ICR nepolitic, trebuie organizat un concurs.

495 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi: Dacă se vrea un ICR nepolitic, atunci trebuie organizat concurs

Dan Perjovschi: Dacă se vrea un ICR nepolitic, atunci trebuie organizat concurs (Imagine: Raul Stef / MediafaxFoto)

"În acest moment al problemei şi dacă ar fi propus Patapievici înapoi n-ar fi ok. Dacă se vrea un ICR nepolitic, atunci trebuie organizat concurs transparent pentru preşedinte şi directori, iar comisia să fie alcătuită din specialişti din domeniu români sau străini şi nu din politruci patriotarzi", a declarat artistul.

El consideră, de asemenea, că misiunea Institutului Cultural Român (ICR), schimbată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/ 2012, prin care ICR a trecut în subordinea Senatului, ar trebui să fie cea iniţială.

"Este inacceptabil că totul să se petreacă peste capul celor direct implicaţi şi în capul cărora se vor sparge deciziile tâmpite. Îmi pare rău, dar competenţa culturală nu se află la Senat, ci la cei care, de ani de zile, au produs şi administrat cultura la nivel internaţional", a spus Perjovschi.

Referitor la susţinerea lui Andrei Marga de PNL şi PSD pentru şefia Institutului Cultural Român, artistul a mai declarat: "Să-mi spună şi mie careva de ce cineva care nu e bun de ministru de Externe (domnul Marga a fost remaniat fără regrete) va fi bun să administreze reprezentarea culturii contemporane româneşti în străinătate".

Fostul ministru de Externe Andrei Marga este susţinut de PNL şi PSD pentru a prelua şefia Institutului Cultural Român, numirea în această funcţie urmând a se face prin decizie a Senatului, în subordinea căruia se află, în prezent, această instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici