Dan Perjovschi expune la Spencer Museum of Art, Kansas

Dan Perjovschi realizează o expoziţie la Spencer Museum of Art, din Kansas City (SUA), care se va deschide oficial joi, când artistul român va susţine şi o conferinţă, potrivit kansan.com.

43 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi expune la Spencer Museum of Art, Kansas

Dan Perjovschi expune la Spencer Museum of Art, Kansas (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Dan Perjovschi, aflat în rezidenţă, din 2 septembrie, la Spencer Museum of Art, pregăteşte expoziţia "Central Court". Artistul desenează pe pereţii sălii, unde lucrările sale vor putea fi vizionate de joi până pe 6 februarie 2011.

"Poartă o geacă verde în care are tot ce-i trebuie - câteva markere şi un caiet. (...) Braţele sale se mişcă rapid şi precis, ca ale unui profesor la tablă. Desenează figurine simple, iar pereţii devin o imensă pagină de benzi desenate. Cumva, apare un mesaj clar", notează cotidianul Universităţii Kansas, University Daily Kansan, în ediţia online.

"Am propriul meu limbaj. Acestea sunt cuvintele mele şi le combin în noi expresii", a spus Perjovschi.

Perjovschi îmbină mesajele politice cu simple observaţii despre viaţă. Unul dintre desenele sale preferate şi recurente înfăţişează un bărbat în costum care arată cu degetul şi strigă la un tânăr pe skateboard: "Am fost la Woodstock".

Muzeul de artă Spencer va organiza şi un concurs de design de tricouri, în cadrul căruia vizitatorii expoziţiei pot realiza propriile schiţe inspirându-se din arta lui Perjovschi şi decide prin vot care lucrare merită să fie imprimată pe un tricou.

Dan Perjovschi, născut în 1961, la Sibiu, este grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22. Artistul combină desenul şi graffiti în lucrări executate direct pe pereţii muzeelor şi centrelor de artă contemporană din toată lumea. Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente şi sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune. Dan Perjovski a decorat pereţi ai celebrelor muzee Tate Modern din Londra şi MoMa din New York şi a expus la Paris, Amsterdam, Edinburgh, Liverpool, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Veneţia, Moscova.

A primit premiul George Maciunas, în 2004, precum şi Henkel CEE Prize for Contemporary Drawing, în 2002, la Viena. El a definit arta contemporană şi felul în care ea este prezentată în muzee cu ironia sa caracteristică: "Cubism, Impresionism, Abstract Expresionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici