Dan Perjovschi şi Victor Man expun în premieră împreună, la Lingen, Germania

O expoziţie în premieră a artiştilor români Victor Man şi Dan Perjovschi, cu desene, picturi, instalaţii şi fotografii, va fi prezentată la Kunsthalle, Lingen, Germania, în perioada 7 mai - 19 iunie, informează Institutul Cultural Român din Berlin.

434 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi şi Victor Man expun în premieră împreună, la Lingen, Germania

Dan Perjovschi (Foto) şi Victor Man expun în premieră împreună, la Lingen, Germania (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Expoziţia "The Painting, The Drawings and Other Objects and Situations", semnată de cei doi artişti, va fi vernisată vineri, de la ora 19.00, la Kunsthalle din oraşul german Lingen. Expoziţia este organizată de Asociaţia Kunsthalle Lingen şi Societatea Overbeck, cu sprijinul Institutului Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin.

Dan Perjovschi desenează pe suprafeţe mari, direct pe pereţii expoziţiei, ceea ce Victor Man exprimă prin intermediul picturii, al obiectelor şi al instalaţiilor: transformarea unei ţări fost socialiste într-o democraţie capitalistă. Universul creat de Victor Man în spaţiul expoziţional de la Kunsthalle Lingen valorifică însă şi alte surse de inspiraţie, cu trimiteri clare la o lume a fanteziei, a unor stări interioare trăite profund, a unor frici ascunse. La Kunsthalle Lingen vor fi expuse lucrări din perioada 2008 - 2010, care analizează raportul încă nerezolvat dintre istorie şi amintire, reprezentare medială, distanţă şi nostalgia unui aşa zis adevăr.

Totodată, Dan Perjovschi va arăta pentru prima dată în Germania, în cadrul acestei expoziţii, fotografii realizate în Beijing, pentru a completa desenele în care sunt ironizate atât situaţii absurde şi evenimente de actualitate, cât şi noţiuni universale, cel mai adesea plasate în antiteză: bine şi răul, estul şi vestul etc.

Victor Man (născut în 1974 la Cluj-Napoca) şi Dan Perjovschi (născut în 1961 la Sibiu), artişti recunoscuţi pe plan internaţional, cu expoziţii personale în instituţii de renume precum Muzeul Ludwig, MoMa, Kunsthalle Basel etc. şi participări la bienale internaţionale (Veneţia 2004, Lyon 2009), expun pentru prima dată împreună: două abordări artistice ale aceleiaşi tematici, a schimbărilor sociale şi politice apărute odată cu deschiderea graniţelor Europei de Est şi implicit cu nevoia de adaptare la noua economie de piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici