Daniel Radcliffe joacă în "Privacy", o nouă piesă pe Broadway, despre intimitate în lumea digitală

Daniel Radcliffe, actorul vedetă din seria filmelor "Harry Potter" revine pe Broadway cu o piesă de teatru unică, "Privacy", despre relaţia pe care oamenii o au cu lumea digitală şi transmiterea datelor personale pe Internet, avanpremiera spectacolului având loc pe 5 iulie la Public Theater, New York.

133 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe joacă în "Privacy", o nouă piesă pe Broadway, despre intimitate în lumea digitală

Daniel Radcliffe joacă în "Privacy", o nouă piesă pe Broadway, despre intimitate în lumea digitală (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Piesa de teatru vine după ultima sa apariţie în teatru, în "The Cripple of Inishmaan" în 2014, potrivit contactmusic.com.

Radcliffe va juca rolul Scriitorului în această piesă în şapte personaje despre modul în care informaţiile digitale pe care le lăsăm pe social media pot fi utilizate de către guvern şi pot compromite identităţile şi securitatea oamenilor. Piesa este inspirată de controversatul informatician Edward Snowden, care va mai fi subiectul unui film care va fi lansat în viitorul apropiat intitulat, "Snowden", cu Joseph Gordon-Levitt în rolul principal.

Producţia este una unică în sensul că încurajează membrii publicului să-şi lase telefoanele cu sunorul pornit, fapt ce promite o experienţă interactivă pentru amatorii de teatru. Piesa este scrisă de James Graham (cel care a mai scris cartea, sursă pentru musical 'Finding Neverland'), piesa fiind regizată de Josie Rourke şi montată la Donmar Warehouse în Londra, 2014.

În "Privacy" mai joacă actorii De'Adre Aziza, Rachel Dratch, Reg Rogers, Raffi Barsounian şi Michael Countryman.

”Privacy are în centrul său o dezbatere asupra vieţii moderne şi noi, cei de la Donmar Warehouse, nu ne putem imagina un partener mai bun decât The Public Theater pentru a aduce această piesă publicului american', a declarat Rourke. 'James şi cu mine am fost prin SUA intervievând tot soiul de oameni, de la politicieni, istorici, oameni de campanie, despre atitudinea pe care americanii o au legată de respectarea intimităţii. Spectacolul este unul amuzant, plin de riscuri, şi stimulativ şi sperăm că va împlinge limitele experienţei publicului.”

Graham a declarat: 'Respectarea intimităţii personale în ziua de azi - când toate dorinţele şi temerile noaste pot fi monitorizate şi clasificate pe măsură ce dezvăluim mai mult decât am făcut-o vreodată - este, cred, una dintre cele mai cruciale probleme ale timpurilor noastre.'

De la 'Harry Potter', Daniel Radcliffe s-a implicat în mai multe proiecte riscante care ar putea fi privite ca neconvenţionale, cu filme precum 'Horns', 'Now You See Me 2' şi 'Swiss Army Man'. Acesta a mai avut o apariţie nudă în drama psihologică 'Equus' căreia i-au urmat piesele 'How to Succeed in Business Without Really Trying' şi 'The Cripple of Inishmaan'.

Avanpremiera 'Privacy' va avea loc la Public Theater din new York pe 5 iulie 2016 şi se va juca între 18 iulie şi 7 august.

Daniel Radcliffe a devenit celebru după ce a interpretat rolul ucenicului vrăjitor în filmele din seria "Harry Potter".

După încheierea filmelor din seria "Harry Potter", unde a jucat rolul principal timp de zece ani, Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

În 2007, Daniel Radcliff a jucat în lungmetrajul TV "My Boy Jack", în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

Starul britanic, în vârstă de 26 de ani, a mai jucat în lungmetrajul "Femeia în negru/ The Woman in Black" (2012), dar şi pe Broadway, în musicalul de succes "How To Succeed In Business Without Really Trying". Actorul a fost distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune "Coarne/ Horns", regizat de Alexandre Aja, care a fost lansat la sfârşitul anului 2014.

Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru "Equus", de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici