David Esrig conduce un atelier cu actori români în Germania

Regizorul de teatru David Esrig va conduce atelierul de artă dramatică "În căutarea teatrului existenţial", pe texte româneşti şi cu actori români, în perioada 9 august - 9 septembrie, la Burghausen, în Germania.

335 afișări
Imaginea articolului David Esrig conduce un atelier cu actori români în Germania

David Esrig conduce un atelier cu actori români în Germania (Imagine: Mediafax Foto)

Atelierul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR), în parteneriat cu Academia de Teatru si Film Athanor din Burghausen, fondată de regizorul român, stabilit în Germania. David Esrig a pus, în 1993, bazele Academiei Athanor, o şcoală particulară care a devenit, în 1999, Academia Athanor - instituţie de învăţământ artistic superior finanţată de statul german.

La atelierul din acest an se va lucra în continuare pe texte ale avangardei literare româneşti, semnate de Paul Celan şi Eugen Ionescu. Cursurile vor fi susţinute de David Esrig şi de alţi profesori colaboratori ai Academiei Athanor.

Atelierul este finanţat de ICR şi are 15 locuri disponibile. Participanţii la atelier, dintre cei 50 de candidaţi, au fost selectaţi de Esrig împreună cu alţi docenţi şi sunt actori ai unor teatre din Bucureşti şi din ţară.

Proiectul atelierului din acest an reprezintă o continuare şi o dezvoltare a unui demers pe termen lung, iniţiat şi derulat, în România, în anii 2006, 2007 şi 2008, când au avut loc ateliere de artă dramatică conduse de David Esrig, împreună cu profesori din Germania, Austria şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici